Jó ötlet volt az éhező Afrika segélyezése?
Mindez ma már oda vezetett hogy Afrika kb 3xosan túlnépesedett.
1,1 milliárdnál tartanak.
Ennek elkerülhetetlen következménye lett a népvándorlás.
A segélyezéssel csak siettettük azt a folyamatot, aminek eredménye először a túlnépesedés a gazdasági viszonyokhoz képest(még most is középkori a mezőgazdaság), majd a szaporulat csökkenése és az életszínvonal emelkedése, mint európában a 40 -50 -es évektől.
Tehát szerintem megérte.
Persze mindez csak akkor igaz, ha az afrikai emberek ugyanolyan képességekkel rendelkeznek, mint az európaiak vagy a távol- keletiek. De természtesen olyanok, mint mi, én nem vagyok rasszista.
Az a baj, hogy a sok hülye nem látja át, hogy az anyagi segély semmit nem ér.
Mikor megeteted, megitatod szegény afrikai csórót valójában létrehozol 3 másikat.
Ki kell egészíteni, de emögött is nagy biznisz van.
(Ugye tudod, hogy mikor Bono leutal 100 milliót ételre, majd azt kiviszik akkor valakinek az ételgyártó, szállítmányozó cége rohadt jól kaszál és még sztár is lesz belőle)
itt a lényeg
a segélyosztás/gyűjtés tuti üzlet volt egyeseknek
Úgy kezdődött, hogy először megetették a szegény éhező afrikait. Utána már szólt, hogy etessék már meg szegény éhező 3 gyerekét is. Aztán lett 8-10 éhező gyerek és azoknak a 8-10 éhező gyereke és így tovább.
Ezt elkúrtuk.
Van a mondás. "Adj egy embernek halat, megeteted egy napra. Tanítsd meg halászni, megeteted egy életre." Na most ez utóbbi maradt csak el. Felhizlaltuk őket mint egy házi sertést és most már többet akarnak.
A legjobb az lett volna, ha nem segélyeztük volna őket... Vagy a pénzt arra költjük, hogy valamilyen szinten fejlődésnek induljanak.
Hamarosan egyébként beindul a klímaváltozás miatti vándorlás is. Az lesz majd még egy szép történet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!