Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Nagy többséggel elfogadta a...

Nagy többséggel elfogadta a görög parlament a megszorításokat. Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés

A görög parlament szombatra virradóra megszavazta a kormány javaslatcsomagjának támogatását, amelyet Athén két nappal ezelőtt nyújtott be a külföldi hitelezőknek az újabb pénzügyi támogatás reményében. A 300 tagú törvényhozás 251 igen szavazattal, 32 nem ellenében fogadta el a javaslatcsomagot, nyolc képviselő pedig tartózkodott a voksolásnál.

Az AFP francia hírügynökség értesülései szerint a kormányon lévő baloldali Sziriza párt tíz tagja, köztük Panajótisz Lafazanisz környezetvédelmi és energiaügyi miniszter, valamint a parlament elnöke is a javasolt reformintézkedések ellen szavazott vagy tartózkodott, heten pedig távol maradtak a voksolástól, például Jánisz Varufakisz volt pénzügyminiszter. (MTI)

#Görögország #Alekszisz Ciprasz
2015. júl. 11. 08:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
81%
Unom a nyavalygásaikat. Ha rajtam múlna, rég kivágtam volna őket az euroövezetből. Dehát Merkel fut a pénze után,amit sosem fog visszakapni.
2015. júl. 11. 10:04
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon csodálkoztam amikor kiírták a népszavazást a megszorításokra. Még jobban amikor elfogadták azt. Hiszen három szervezet tartja életben az országot, nagyon nem lehet pattogni, hogy ők mit akarnak. Pénzük akkor van, ha az EKB ad nekik. 3 napig picit megérezték, mi van ha a nagy jólét mellett teszik le a voksukat, hát 3 napig az ATM előtt álltak sorba. Aki felvett hitelt, az fizesse vissza. Nem csoda, hogy most kétszer annyi megszorítás kell. És ha tippelnem kéne, még sokáig fogják szorongatni a töküket.
2015. júl. 11. 10:07
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Hát erre két dolgot tudok mondani:

Egyrészt nagyon rájuk férne pár megszorítás, mert rá kellene jönniük, hogy bolgár gazdasággal nem lehet norvég szinten élni. Egy pár centire vannak az államcsődtől, de a minimálbérük még mindig a magyar kétszerese és az átlagnyugdíjuk meg a háromszorosa!

A másik meg az, hogy egy hete még azt húzta be a nép, hogy "oxi". Akkor ha már kiírták a népszavazást, a nép megadta a választ, akkor a kormánynak vállalnia kellene a felelősséget és a nép akarata szerint cselekedni. Ha így folytatják nem töltik ki a 4 éves ciklust.

2015. júl. 11. 10:11
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Görögországban 16. havi fizetés is van... Nekik a megszorítások azt jelentenék hogy 13. vagy 14. havi fizetés lenne, ezért lázonganak, hisztiznek évek óta.
2015. júl. 11. 10:34
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Kéne nekik egy Bokros,aki megmondaná, hogy ezt a teljesítményű gazdaság ennyi adóssággal, mit bír el. Nem rinyálni kell, meg kerek szemekkel rácsodálkozni a világra, mert az hosszú szenvedés lesz csak.
2015. júl. 11. 10:40
 6/14 anonim ***** válasza:
21%
Nagy csalódás. Cipraszt ígéretes vezetőnek tartottam, de így, hogy behódol a gyarmattartóknak, és tovább folytatja a megkövetelt népnyúzást, látszik, hogy ő is olyan, mint Orbán: azt mondja, amit a nép hallani akar, és azt teszi, amit az EU elvár tőle. Így sose lesz vége a görög válságnak.
2015. júl. 11. 12:14
 7/14 anonim ***** válasza:
Háhá, remélem Ciprászéknak most szépen nekimegy a nép. :))
2015. júl. 11. 13:57
 8/14 anonim ***** válasza:

Görög munkamorál. Jellemző, hogy az állami intézményekben 10-11-ig nem lehetett elérni senkit, mert reggeliztek, kávéztak, újságot olvastak, 12-kor elmentek sziesztázni, elvileg 3-kor, vagy 4 kor visszamentek, de gyakorlatilag már senki se volt elérhető. Szieszta időben az utcán beszélgetőket (nem kiabálókat) megfenyegetik, hogy csendháborításért feljelentik, mert őket sziesztázás közben zavarják...

3-asnak nagyon igaza van. A minimálbérek és nyugdíjak többszöri csökkentés után is többszöröse a magyarnak. Nem irigyelném tőlük, ha megdolgoznának érte, de Európa egyik legszegényebb országában csatlakozásuk után a legmagasabb béreket, nyugdíjakat fizették EU-s pénzekből és hitelekből, aminek most isszák a levét. Vagy csak tovább szirtakiznak...

2015. júl. 11. 15:53
 9/14 anonim ***** válasza:
Nem hinném,hogy volt választásuk.Vagy ez,vagy államcsőd és "lángba boruló" Görögország.Persze, még így is lehet ez a vége...
2015. júl. 11. 17:34
 10/14 anonim ***** válasza:

Kétségtelen, hogy a magyar szinthez viszonyítva bőven lenne mit megszorítani, de ez egyszerűen nem megoldás. Ezt nem lehet a végtelenségig folytatni. A fő gond ezzel az adósrabszolgaságon és kizsákmányoláson alapuló világrendszerrel van.

Amit meg ez a görög kormány művel, az számomra egyenesen hazaárulás lenne, ha görög lennék; a görög emberek teljes becsapása.

Nekem is nagy csalódás, de ez valahol várható is volt szerintem. Úgy látszik, hogy a politikusok nem hazudtolják meg magukat, és a hatalomért mindenre képesek. Az, hogy a világon az emberek állandóan elhiszik a hazugságaikat, az már más kérdés.

Tényleg olyanok, mint a mi kormányunk: otthon azt mondják, amit a nép hallani szeretne, de Brüsszelben, meg máshol külföldön pedig behódolnak a rabszolgatartó hatalmi elitnek. Ráadásul még volt képük népszavazást tartani.

Azt sem értem, hogy ha visszavonnák tőlük az Euro-t, akkor az miért lenne rossz dolog? Kinek nem lenne ez jó? Az Euro előtt is eléltek hozzánk képest egész jól szerintem. Világosan látszik, hogy nem képesek ennyi tartozást kifizetni, és ahogyan fent említettem, a megszorításokból némi pénzt kisajtolva nem lehet ekkora irdatlan tartozásokat kifizetni.

Aztán, a másik meg az, hogy ezt az Unió meg a nemzetközi bankok, tehát a hitelezők nem látták előre évekkel ezelőtt, hogy ez hová fog vezetni? Vagy pedig tudták ők ezt nagyon jól, csak nekik esetleg nem érdekük az, hogy az adósrabszolgák szabadok legyenek? Ha a Napnál is világosabban látszik, hogy nem tudják ezt a hatalmas tartozást megfizetni, akkor miért kell nekik állandóan pénzt kölcsön adni?

2015. júl. 11. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!