Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Dél - Afrika meg Brazília mit...

Dél - Afrika meg Brazília mit keres a BRICS-ben?

Figyelt kérdés
Oroszország, Kína meg India oké, de a fentiek azok miért társultak ide?

#Brazília #BRICS #dél- afrika
2015. júl. 8. 21:41
 1/8 anonim ***** válasza:
25%

Brazília megteheti.

De, hogy Dél-Afrika mit keres ott, azt én sem értem.Azaz ország egy putri mióta felszámolták az apartheidet.

2015. júl. 8. 21:43
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Brazília egy 200 milliós ország, 8.5 millió km^2-es területtel, hatalmas tengerparttal, rengeteg ásványkinccsel, nagyon jó adottságokkal, és ha végre abbahagynák a mérhetetlen korrupciót, simán a világ egyik meghatározó nagyhatalmává válhatna.

Dél-Afrikát meg szerintem polkorrektségből vették ide, mert amúgy egész Afrika egy putri, a sok értelmes dolgot nem csinálnak arrafelé.

2015. júl. 8. 21:59
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Dél-Afrika akkora putri, hogy az ottani középosztály simán nyugati színvonalon él. Gépipar, bányászat, repülőgépgyártás területén továbbra is a vezetők között van, igen magas tőkeimporttal és exporttal. És akkor beszélhetünk még az arany, urán és gyémántbányákról. Ezentúl a világ egyik legforgalmasabb kereskedelmi hajózási útvonalán helyezkedik el.
2015. júl. 9. 10:23
 4/8 anonim ***** válasza:
85%
Azért vagytok csak meglepődve, mert erősen túlértékelitek Magyarország helyét a világban. Pedig EU-tagság ide vagy oda, egyáltalán nem vagyunk mi olyan gazdag ország ezekhez képest. Egy átlag magyar kisvárosból ellátogatnátok Fokvárosba vagy akár csak egy nevenincs, amúgy 3-4 milliós dél-amerikai városba, tátva maradna a szátok.
2015. júl. 9. 12:29
 5/8 A kérdező kommentje:
Értem, értem, Dél - Afrika fontos kereskedelmi útvonalon van stb., de miért közeledik Oroszo.-hoz? Mi a célja vele?
2015. júl. 9. 22:38
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Dél-Afrika nem közeledik Oroszországhoz, a kérdező túlértékeli a BRICS jelentőségét. Ennek a szervezetnek pusztán annyi a célja, hogy a tagállamok szavazatait összehangolja az IMF-ben, hogy ellensúlyozza az USA fölényét. Ennyi, semmi más. Még egyszer leírom, ez nem egy szövetség, hanem csak egy nagyon korlátozott kérdéskörrel foglalkozó egyeztető fórum.
2015. júl. 13. 11:27
 7/8 anonim ***** válasza:
27%

BRICS célja alapvetően az USA-EU fölényét kívánja mérsékelni.

Oroszország, Kína tagsága szerintem egyértelmű, fontos szereplők a világpolitikában és gazdaságban, Brazília az Amerikai kontinens legmeghatározóbb országa az USA után. Dél-Afrikát nem értem, az egy putri ország, négerek ölik a fehéreket, az apartheid igenis is jó volt, kár hogy megszűnt.

Indiát se értem, putri, csöves ország, gazdaságuk sehol Kínáéhoz képest (Kína se gazdag pedig ...Nagy ám ott a csóróság)

2015. júl. 27. 18:09
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Dél-Afrika Kína miatt társult. Kína az utóbbi években óriási befektetéseket eszközöl Afrika-szerte, XXI. századi gyarmatosításnak is tekinthető, amit a fekete kontinensen végeznek. Az ottani országok közül pedig kiemelkedik Dél-Afrika, Kínának különösen fontos partnere, ennélfogva válhatott taggá (holott gazdasági súlya alapján jóval a négy alapító mögött kullog, már csak a relatíve kis népessége miatt is).
2016. jún. 13. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!