Ti a törököket vagy a görögöket szeretitek jobban? Miért?
Törököket. Sok mindent rá lehet fogni a várháborúk korára (amelyben ellenünk a törökök mellett ugyanúgy harcoltak a szerbek, bosnyákok, albánok, bolgárok, görögök, macedónok, arabok stb is), de az már olyan szinten a múlt, hogy valóban tovább kell lépni rajta.
Amúgy az "amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten" elv érvényesül nálam a törökökkel kapcsolatban. Ők szimpatikusnak találják a magyarokat és kedvesek velünk, tehát nekem sincs okom negatív szemmel nézni rájuk. (amúgy bár büszkék az oszmán korra, de a török-magyar háborúkat restellik, mert tudják, hogy mihez vezetett közvetetten)
A görögöket pedig abszolút semlegesnek tartom. Sem személyes, sem történelmi dolgokat nem tudok felhozni, amiért szerethetném őket. De olyat sem, amiért bajom lenne velük.
Gorogok! Kedvesek a kulfoldiekkel,a torokok ott vagjak at a kulfoldieket ahol tudjak!
Ja es a gorogoknel keves a muzulman!
A Svindlerek című sorozat arról szólt, hogy a világon mindenhol vannak, akik turistaátverésekben utaznak, ami miatt nem hiszem, hogy bármely nemzetet külön el lehetne ítélni ilyen miatt.
"Gorogok! Kedvesek a kulfoldiekkel,a torokok ott vagjak at a kulfoldieket ahol tudjak!
Ja es a gorogoknel keves a muzulman!"
Én pont, hogy fordítva tapasztaltam.
A görögökről hallom, illetve tapasztaltam, hogy átakarják vágni az embert.
A törökök viszont ingen segítőkészek, kedvesek voltak tapasztalataim szerint.
Egyszer sem próbáltak még átvágni, gyakran járok oda nyaralni.
Erről a kérdésről eszembe jut a nyelvtörő:
Öt görög öt törököt dögönyöz! :-D
Ha azt nézzük, hogy Magyarország mit kapott ettől és attól akkor egyértelmű.
A görögöktől kultúrát kaptunk, a törököktől meg elveszítettünk a közép,nagy hatalmi pozíciónkat Európában, hát egész rendesen kiírtottak.
Függetlenül ezektől törököknek jobban kel nyalnunk.
Ha mint országot nézzük, akkor kb minden, amit ma európainak mondunk, az Görögországból származik, szóval így őket.
Ha az emberekre gondolsz, akkor meg személye válogatja :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!