Mi ez a menekült dilemma Magyarországon?
Nem ma kezdődött megy ez régóta. Hazánk eddig aránylag megúszta ezt a dolgot, bár a '90 - es években a délszláv háborúk idején azért sokan jöttek.
Az elmúlt években rengeteg helyen háborúk, zavargások törtek ki, az "arab tavasz" révén, a szír polgárháború miatt, Afganisztánban már régóta stb. Az életveszély miatt, no meg a jobb megélhetésért felkerekednek az emberek, gyakran embercsempészek zsákmányává válnak, s Európában próbálnak letelepedni. Bármit is mondjanak a liberálisok, Európa ennek nem örül. Egy példa: én kamionos vagyok, ismert a menekülthelyzet Calais - nál, nekem is volt már incidensem. Ha átvisz - tudomása és belegyezése nélkül - egy személyt a rakterében a sofőr, azt Angliából kitenni nem lehet, ott befogadják. A sofőrt pedig megbüntetik 2000 fontra/menekült. Így könnyű befogadónak lenni.
Nomármost. Akik ma átszivárognak a déli határainkon, azok igazából nem hazánkban akarnak letelepedni, hanem az áhított nyugaton. De ott nem kellenek, visszaküldik őket oda, ahol beléptek az EU - ba. Hozzánk. Közben, a mi .szunkkal verik a csalánt, s szidnak minket, mert mi meg kerítést építünk a határon.
Még valami: a schengeni zóna tagja vagyunk. Nekünk meg KELL akadályoznunk az illegális bevándorlást. Ha nem tennénk akkor az EU elmarasztalna minket, joggal. Szóval ez itt a 22 - es csapdája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!