Az oroszok miért fenyegetnek bárkit is, amikor gyakorlatilag egy országgal sem bírnának el, nemhogy az egész NATO-val?!
"Ennyi erővel én is fizetett orosz bérenc vagyok, amiről sajnos nem tudok."
Rosszabb vagy. Nem pénzért, hanem önmagadtól vagy hülye.
Pontosítanám a korábbi válaszomban írt adatokat, mellélőttem pár helyen mert rosszul emlékeztem, de itt a fontosabb NATO államok hadereje pontos számokban:
EU
Népesség: 500 millió fő
Egy főre jutó GDP: 28100 dollár
Gazdaság: a világ legerősebb gazdasága
Katonai költségvetés: 314 milliárd dollár
Katonai állomány: 3 millió fő
Teljes mozgósítás esetén a katonai állomány: 25 millió fő
Tankok és egyéb páncélozott járművek: 14394 db
Légierő: 1863 harci repülőgép, 323 harci helikopter
Hadihajók: 7 repülőgép hordozó anyahajó, 48 tengeralattjáró, 174 fregatt, romboló egyéb hadihajó
Atombomba: 152 db
USA
Népesség: 319 millió fő
Egy főre jutó GDP: 15094 dollár
Gazdaság: a világ második legerősebb gazdasága
Katonai költségvetés: 548,9 milliárd dollár (a világ legmagasabb katonai költségvetése)
Katonai állomány: 3 millió fő
Teljes mozgósítás esetén a katonai állomány: 15 millió fő
Tankok és egyéb páncélozott járművek: 9170 tank és 26053 db páncélozott jármű
Légierő: 3136 harci repülő, 230 harci helikopter
Hadihajók: 72 tengeralattjáró, 12 db repülőgép hordozó anyahajó, 117 fregatt, romboló stb
Atombombák: 432 db
Emellett még nem beszéltem Törökországról, Japánról, Kanadáról akik szintén NATO tagok, meg a sok más egyéb államról.
Ezzel szemben Oroszország:
Népesség: 143 millió
Egy főre jutó GDP: 2117 dollár
Gazdaság:
Katonai költségvetés: 970 milliárd rubel (ez tizedannyi mint az EU és az USA költségvetése)
Katonai állomány: 1 millió fő (többsége egyszerű sorkatona)
Teljes mozgósítás esetén a katonai állomány: 7,1 millió fő
Tankok és egyéb páncélozott járművek: 5227 modern típusú tank, meg nagyjából 13000 régi (50', 60' évekbeli elavult tank), 8412 páncélozott jármű
Légierő: 1122 harci repülő (harci helikopterek is biztos vannak de erről nem találtam számadatot)
Hadihajók: 40 tengeralattjáró, 1 db repülőgép hordozó anyahajó, 31 fregatt, romboló stb
Atombomba: 196 db
Aki ezek után azt mondja Oroszország erősebb mint a NATO az kezeltesse magát.
"Aki ezek után azt mondja Oroszország erősebb mint a NATO az kezeltesse magát."
Én szimplán kivitetném őket az oroszokhoz. Mindenki jól járna. Mi megszabadulnánk tőlük, ők boldogok lennének, mert végre Oroszországban lehetnek és Putyin is kapna pár tízezer újabb csicskát.
Én szimplán kivitetném őket az oroszokhoz. Mindenki jól járna. Mi megszabadulnánk tőlük, ők boldogok lennének, mert végre Oroszországban lehetnek és Putyin is kapna pár tízezer újabb csicskát.
Szerintem téged kellene száműzni Oroszországba !
Az oroszok többsége ráadásul alkalmatlan katonai szolgálatra is, mert genetikailag gyenge.
Te neked tényleg kimosták az agyadat ? Vagy mi ? Mér a városi magyarok , németek , lengyelek , amerikaiak azok egytől egyik hadra fogható ?
Senki sem mondta hogy Oroszország erősebb mint a Nato !
De az viszont irritáló hogy páran azt gondolják hogy a NATO simán legyőzné az oroszokat a saját földjükön (mikor még atom fegyverei is vannak , nem is kevés) erre gondolom páran azt fogják írni hogy úgyse meri kilőni őket .. De ha sarokba van szorítva és vesztésre akkor kilőné ...
Egyébként ha a NATO harcba lendülne akkor Oroszország is előhúzná a szövetségeseit ...
"Szerintem téged kellene száműzni Oroszországba !"
Nem én imádom őket, hanem te és a hozzád hasonlók.
Pusztuljatok innen!
"Szerintem téged kellene száműzni Oroszországba !"
Nem én imádom őket, hanem te és a hozzád hasonlók.
Pusztuljatok innen!
Én nem imádom őket , csak Putyin politikájával egyet értek . Te pedig ha azt látod hogy valaki nem nyugatot támogatja akkor az egyből orosz nyalonc meg stb... Innen látszik hogy semmit nem tudsz a politikáról ...
Haha, te magad vallod be, hogy Putyin-nyalonc vagy, akkor meg mit háborodsz fel, ha annak neveznek? :D
Azt meg honnan veszed, hogy én támogatom a nyugat politikáját? Egy szóval nem mondtam ilyet, de ezt éppen te húztad elő valahonnan, miközben pont engem vádolsz meg azzal, hogy következetlenül ítéllek meg téged. :D
Na menj innen gyermekem, ilyenekkel nem vitatkozom, mint te.
"Egyébként ha a NATO harcba lendülne akkor Oroszország is előhúzná a szövetségeseit ..."
És kicsodát? :))))))) Azt a pár tízezer kazah meg üzbég birkapásztort, akik majd rázzák az öklüket a NATO bombázókra hogy "gyere le te szemét"? :))))))))
Haha, te magad vallod be, hogy Putyin-nyalonc vagy, akkor meg mit háborodsz fel, ha annak neveznek? :D
Azt meg honnan veszed, hogy én támogatom a nyugat politikáját? Egy szóval nem mondtam ilyet, de ezt éppen te húztad elő valahonnan, miközben pont engem vádolsz meg azzal, hogy következetlenül ítéllek meg téged. :D
Na menj innen gyermekem, ilyenekkel nem vitatkozom, mint te.
Ember én azt mondtam hogy Putyin politikájával értek egyet , és nem azt hogy Putyin nyalonc vagyok .... Értelmezési zavar . Egyébként a Közép-Ázsiai országokba sorkatonaság van kivéve Kazahsztán , Afganisztán , és lehet hogy az Üzbég birka pásztor jobban kivan képezve mint egy átlag lengyel , román , magyar stb ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!