Nagy-Britannia kb.1990-ig olyan volt, mint egy jobban menő Kelet-Európai kommunista ország?
Láttam képeket Angliáról a háború és 1990 között, minden ugyanolyan szürkének, lerobbantnak nézett ki mint pl. nálunk, meg Csehszlovákiában, egyáltalán nem hasonlított a korabeli NSZK-ra, Hollandiára.
Olvastam, hogy viszonylag sokáig volt pl. Jegyrendszer, egyfajta szociális-kapitalista kormány volt az ételek, bolti termékek meg alacsony minőségűek voltak elég sokáig.
Anglia amúgy kb most is így néz ki, de a nagy munkásnegyedek mindenképp, talán csak kicsit jobban. Szerintem például ezért is szerethető ország és van sok rajongója, mert bár gazdag, mégsem olyan tiptop minden, mint mondjuk Németországban vagy a skandinávoknál. Bár az utolsó kép simán lehetne akár a mai Berlinben is, de az meg megint más tészta.
Egyébként Nagy-Britannia a 60-as és 70-es években borzalmas gazdasági helyzetben volt, sztrájkok, munkanélküliség, lepukkantság. Aztán Thatcher volt aki valamelyest rendbe tette a dolgokat, bár azon lehet vitázni, hogy milyen áron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!