Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Dél-Afrikai régióban hogyan...

Dél-Afrikai régióban hogyan lett népbetegség az AIDS?

Figyelt kérdés

Lesotho-i királyság 23 %-a, Szváziföld lakosságának a 40%-a, a Dél-Afrikai Köztársaság 21%-a, Mozambik 11,5%-a, Zimbabwe 21%-a HIV fertőzött, és a fertőzöttek száma rohamosan növekszik mindenhol.

Ha jól tudom vagy Szváziföldön vagy Lesothoban a 24-29 éves kor közöttiek vannak a legrosszabb helyzetben, az egyik országban e 2 kor közöttiek több mint 40%-a HIV fertőzött.

Értem én, hogy növekszik a lakosság, de a HIV fertőzés sokkal nagyobb arányban növekszik. Tudom, hogy Afrika többi részén is sok a fertőzött, de Dél-Afrika ebben verhetetlen.

Hogyan öltött ilyen iszonyatos mértékeket az egész? Emiatt az átlagéletkor 40 év körüli, sokan már 30 éves korukra meghalnak.

Mi az oka annak, hogy ilyen irdatlan méreteket öltött az AIDS Dél-Afrikában?

2015. jún. 8. 19:44
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Nagyon sokan már szülés, szoptatás közben átadják a fertőzést, ez pedig rontja a statisztikát. Nincsenek felvilágosítva, védekezésre nincs pénzük/lehetőségük, a gyógyszerekre ilyen mennyiségben nincs a kormányoknak pénze, pedig az legalább a fertőzés terjedését lelassítaná.

A muszlim többségű országokban valószínűleg a szexuális visszafogottság (sok helyen kötelező szűzen menni férjhez) és a kötelező körülmetélés miatt alacsony a penetráció.

2015. jún. 13. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!