Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Manapság azért nincs olyan...

Manapság azért nincs olyan nagy technológiai fejlődés, mert nincs hidegháború, illetve egypólusú világrend van?

Figyelt kérdés

Úgy vettem észre, hogy a hidegháborús időszakokban óriási fejlesztések , hatalmas innováció volt.

A Szovjetunió is öntötte a pénzt az űrkutatásba, meg a hasonlókba.Fel is jutottak elsőként az űrbe.

Az első kört meg is nyerték az oroszok, viszont a második menetet a Holdra utazás versenyét elveszítették.

Manapság viszont minden lelassult, nincs ugrásszerű fejlődés.

Manapság minden békésebb, viszont nincs verseny, mint a hidegháborúban.

Olyasmi ez, mikor egy cégnek nincs versenytársa a piacon és monopóliuma van.Emiatt lelassul minden fejlesztés,mivel nincs ami motiválja a vállalatot.

Például az internet is a hidegháború alatt/miatt született.Anélkül nem tudnám kiírni ezt a kérdést.

2015. máj. 17. 12:50
1 2
 11/13 vattacukor elefánt ***** válasza:

A többiekhez annyit tennék hozzá, hogy nem csak fejlődés de verseny is van :) Országok között is, pl India gyógyszergyártás, Kórea-Kína-Japán robot meg miegyéb fejlesztése, de főképp multik között. Gondolj csak egy Samsungra és egy Apple-re. Lassan vérre mennek hogy 6 csilliárd bájt-e a telefon memóriája vagy 6 csilliárd 1.

Persze, én nem mondom, hogy ez rossz :) Örülök, hogy minden nap beszélhetek a 700 km-re élő nénémtől, míg kisgyerekkoromban havonta egyszer hallottam felőle mikor levél érkezett.

2015. máj. 17. 20:00
 12/13 anonim ***** válasza:

Tudod kérdező, egyfelől a fejlődés nem lineáris, másfelől nem az a fejlődés, ami látványos.

Negyven ötven évvel ezelőtt a hidegháború versenyt szült, amely látványos eredményeket produkált, aztán kifulladt. Miért is? Közepes kondícióval próbál meg hegynek felfelé futni. Ha akarod, eleinte látványosan haladsz, egy idő után pedig összerogysz. Felélted energiáidat, amelyek nem végtelenek.

2015. máj. 18. 00:08
 13/13 anonim ***** válasza:
Szerintem a fejlődés elég dinamikus. Nagyobbat fejlődött a technika a hidegháború vége óta eltelt 25 évben, mint az azt megelőzőben.
2015. máj. 24. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!