Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi igaz abból a sztereotípiábó...

Mi igaz abból a sztereotípiából hogy az átlagamerikai sokkal butább/műveletlenebb mint az átlageurópai? Vagy ez csak főleg az USA déli államaira igaz és a partvidékeken azért jobb a helyzet?

Figyelt kérdés
Örülnék ha valaki olyan is írna akinek van saját tapasztalata vagy élménye.

2015. máj. 14. 13:08
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Számunkra hihetetlenül közvetlenek az emberek.

Los Angelesben 20 perces buszozás alatt kifaggattak, hogy mégis merre van Hungary (a legvadabb megjegyzések jöttek: Ázsiában? Ausztráliában?), vannak-e itt tengerek, sivatagok, erdők, stb.

Egy steak hauseban percek alatt kialakult egy társaság, még a terem másik végéből is jöttek a megjegyzések, hogy milyen jó most nekünk európaiaknak, mert pár százalékot zuhant a dollár, így most olcsón tudunk utazgatni Amerikában, stb.

De Londonban is megkérdezte egy pincér, hogy Hungary a kontinensen van.

Egyébként szakbarbárok. Többnyire egyvalamihez értenek, de nincs kitekintésük a világra.

2021. máj. 9. 13:44
 12/20 anonim ***** válasza:

Jah, hát ezek a népek nyugotan, akik nem kóstolták meg azt, amit a kelet europaiak évtizedeken át hagyományosan nyitottabbak, közvetlenebbek. nekem is az angolokkal van tapasztalatom, sokkal élhetőbb környezet minden tekintetben. Katasztrófalisak egyébként magyar szemmel nézve, mert pl. mikor porcukrot akartam venni nem tudtam, hogy icing sugar a neve. mondtam a lidlben az angolnak, hogy powdered sugar, powdered sugar which you put on the top of cakes, mondtam mindent. nem tudta... D: Nem tudta összerakni mit akarok. és ilyen sok van, pl. cigarette paper nem tudja mi az, neki a csak a Rizla esik le. Viszont ha tömve vagy tetoválva, PC-zve, 8 színű a hajad, akkor sem néznek rád furcsán. Lehetsz amilyen akarsz. Mosolyognak az utcán minden különösebb ok nélkül. Egyszer mentem a szokásos magyar fanyar képemmel, megkérdeztek miért nem mosolygok? Mondom neki hát, tudod ahonnan én jöttem, ott te ha mosolyogsz az utcán csak úgy, akkor

a, bolondnak néznek

b, megkérdezik most vesztetted-e el

c, rádhívják a zsarukat, hogy biztos valami rosszban sántikálsz

2021. máj. 9. 14:17
 13/20 anonim ***** válasza:

12

Szégyellheted magad, hogy hazudtál, mert nem igaz, amit a mosolygásra írtál.

2021. máj. 9. 14:53
 14/20 anonim ***** válasza:
67%

Csekély túlzással igaz amit 12-es írt.

Évekig éltem több országban. Amikor először utaztam itthon reggel a metrón, úgy éreztem, mintha zombik közzé kerültem volna a sok "fapofa" láttán.

Aztán visszaszoktam.

Ithon rámosolyogsz valakire, jobb esetben azt hiszi, hogy ki akarsz vele kezdeni. Legtöbb helyen kb. annyi, hogy ugyan nem ismerlek, ezért nem üdvözöllek, de legyen neked jó napod. Ám ha unatkozik, vagy kiváncsi rád, lehet hogy csak úgy leszólít. Pl. Las Vegasban a vagy 10 szeményes liftben: "Honnan jöttetek, ti mennyit vesztettetek? Nem baj, következő körben szerencséd lesz, stb.:)

2021. máj. 9. 17:47
 15/20 anonim ***** válasza:

Las Vegasban senki nem a rendes maga.

Különben egyáltalán nem igaz, hogy külföldön "mosolyognának" az ismeretlenre, FŐLEG NEM a más színűre.

Még a fehérek is csak a saját fajtájukra, azt is csak félig. Kivéve ha Downkórosak.

Épphogy Amerikában néznek meg, ha öreget előreenged valaki, főleg, ha más színűt.

És ez főleg a népesebb városok. Kisvárosban jobb, ha meg se áll az ember, olyan barátságtalanul méregetik, hogy vajon mit akar.

Ázsiában "mosolyognak", aztán kiderül, hogy eltűnt valamid.

2021. máj. 9. 18:54
 16/20 anonim ***** válasza:

Neked negatív tapasztalataid voltak.

Nekem többnyire pozitív.

Amerika nagy ország, egyes részein tényleg érdemes csak áthajtani, de a Steak Hausos story valahol Los Angeles és a Grand Canyon között történt egy kisvárosban.

"Ázsiaban mosolyognak", egyszer raboltak ki, pontosabban a nejemet egy turista centrumban motoros táskatolvajok, de azok nem mosolyogtak -olyan 6-7 ázsiai országban jártam.

Megjegyzem fekete Afrika egyes országaiban is még mosolygósak az emberek főleg vidéken.

2021. máj. 9. 22:37
 17/20 anonim ***** válasza:

16

Vagy az a különbség, hogy én nem turista voltam egyikben sem.

2021. máj. 9. 23:18
 18/20 anonim ***** válasza:

16 évet éltem a világ különböző országaiban. Igaz az USA-ban csak turistáskodtam egy hónapot.

2021. máj. 9. 23:21
 19/20 anonim ***** válasza:

18

Nem érdemes licitálni, akár 100 évet is élhettél, a tőled függők, tőled valamire számítók biztosan "mosolyogni" fognak rád (is).

Egyenlő helyzetben lévők nem mindig, sőt. Miért is tennék.

2021. máj. 9. 23:52
 20/20 anonim ***** válasza:

13

engem te ne vádolj hazudozással ismeretlenül, úgy, hogy semmit sem tudsz arról, ami velem történt. szégyellni valód neked van

2021. máj. 11. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!