Miért gondolja mindenki, hogy a britek ki fognak lépni az EU-ból?
Szerintem az egész színjáték,ők sem ennyire ostobák.
Már most jelezte több cég,hogy nem marad Londonban,ha kilépnek a britek az EU-ból. Még pár cég bejelenti,és máris más lesz a leányzó fekvése...
A kulimunkát meg ők nem fogják elvégezni,kell nekik az olcsó munkaerő,ami ha kilépnek,azis megszűnne.
Olyan gyorsan táncolnának vissza az EU-ba,hogy azt még a németek is megirigyelnék..
Mert ez már régóta téma Angliában és valószínűleg pár éven belül lesz róla népszavazás is.
Azonban szerintem az Egyesült Királyság nem fog távozni az unióból. A skóciai népszavazáshoz hasonlóan megy majd az ijesztgetés, hogy a kiválásnak milyen súlyos gazdasági következményei lennének, így ha kis többséggel is, de a maradás fog győzni.
"ma 13:17"
Tá-dá. Én bent maradnék.
# 1
De-de született. Köztük énis. :-)
Az EU kasszájába először az alapító gazdaságok raktak össze tőkét, hogy legyen nekik miből hitelezni, "segíteni" a gyengébb államokat. Tették ezt a jókora hitelkamat megnyerése reményében, ill. hogy azoknak az országoknak a piacára attól kezdve szabadon viszik/vihetik a saját gagyi termékeiket.
Nos ezek meg is történtek.
Csak hogy ma már inkább úgy néz ki, hogy az erősebb gazdaságok (Anglia, Mémetország stb.) évente mindig csak adja bele a pénzét, és visszafelé pedig nem nagyon kapnak, a nemzetközi gazdasági csődök miatt. Másrészt pedig már a piacok is tele vannak, és nem nagyon veszik meg a nyugati gagyit. Inkább engedték/engedtük a kínai és hasonló még gagyibb termékeket. És hogy az államok is zsinórban nem tudják visszafizetni a felvett EU-s támogatásokat, így a befektetett pénzük utáni kamatokat sem kapják meg. Így Angliának, Németországnak, nem igazán előnyös már az EU tagjának lenni.
"ma 13:30"
Ez nem igaz, itt vagyok rá élő példa, és szerintem én jobban tudom hogy mint akarok mint te. Én pedig maradni akarok.
Nem értem, miért gondolja ezt mindenki, hiszen Cameron is megmondta, hogy ő nem kilépni szeretne elsősorban, hanem kompromisszumokat kötni Brüsszellel és néhány törvényt megreformálni. Ettől függetlenül persze 2017-ben népszavazást akar tartani, de egészen biztos, hogy nem lépnének ki. Amit Te is írtál, már nem egy óriáscég jelezte, hogy áttenné a székhelyét Frankfurtba, Párizsba, stb, ha a britek esetleg kilépnének, ami London eljelentéktelenedéséhez vezetne. Ezt a toryk is jól tudják.
Ráadásul ez egy ismételt belpolitikai válságot okozna, hiszen Skócia már bejelentette, hogy ők mindenképpen az Unió tagjai akarnak maradni, tehát ismét függetlenségi népszavazást kezdeményeznének, s akkor valószínűleg függetlenségpártiak nyernének, mert a skótok zöme egyben EU-párti is.
Azért, mert a brit konzervatívok mindig is euroszkeptikusak voltak.Bár John Major vezetésével csatlakoztak úgy-ahogy az EU-hoz, ők mindig egy kicsit különutasok voltak.
Most pedig, hogy a válság hatására egy mélyebb integrációjú uniós politikát akarnak összekovácsolni Brüsszelben, amiben a nemzeti kormányok hatásköre kissebb, ez löketet adott a brit (és egyébként más) euroszkepticizmusnak.
Az a nagy helyzet, hogy a brit gazdaság nem annyira kontinentális központú, mint Európa többi országáé.Megkockáztatom, kis lassulást követően a brit gazdaság kiheverné, ha elszakadna az EU-tól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!