Állampolgárságot akkor is lehet igényelni, ha nem élek az adott ország területén?
Anyum felmenői között vannak zsidó vallásúak, szeretném a vallást felvenni és ezáltal Izrael állampolgára lenni. (beszólásokat nem kérek!)
Viszont ha nem élek ott, akkor is lehet, vagy ahhoz muszáj odaköltözni, vagy ott lakni? (most az, h mi értelme van felvenni, nem akarok vitát)
Ha lehetséges, egyáltalán kihez kell(ene) fordulni?
Ha meg nem lehetséges akkor úgyis mindegy. Csak kíváncsi vagyok :)
Ha annyira érdekel a téma akkor miért nem használod a googlet? Le van írva, hogy mi kell az állampolgárság megszerzéséhez.
1 kattintással megtudtam (bár engem nem érdekelt a téma) hogy
az izralei állampolgárság megszerzéséhez kellenek
" A bevándorlási (visszatérési) törvény értelmében egy nagyszülő zsidóságát kell igazolni az Izraelben való letelepedési kérelem benyújtásához.
Ez letelepedési / bevándorlási kérelem, tehát nem csupán izraeli állampolgárság, illetve izraeli útlevél igénylése. Az Izraelben való letelepedéssel együtt jár az állampolgárság megszerzése, izraeli útlevelét csak 1 év huzamos kinntartózkodás után kapja meg az új bevándorló.
-A KÉRVÉNYEZŐ ZSIDÓ SZÁRMAZÁSÁT ALÁTÁMASZTÓ OKIRATOK:
1. Állami okmányok:
2. Hitközségi okmányok:
3. II. világháború alatti meghurcoltatásról szóló okmányok
stb..
az egyházba akkor vesznek be ha bizonyítod hogy zsidó vagy.
Ha nem vagy az, akkor kifognak találni mindenféle hülyeséget, hogy miért ne lépj be...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!