Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Izraelt 1948-ban hozták...

Izraelt 1948-ban hozták létre. Szerintetek meddig fog fennállni, ill. elképzelhetőnek tartjátok-e, hogy a palesztinok, arabok egyszer meginduljanak Izrael ellen?

Figyelt kérdés
Amúgy-persze a kérdés olvasása előtt-tudtátok,hogy Izrael állam megálmodója egy Magyarországon született zsidó, Herzl Tivadar volt?
2010. febr. 20. 11:50
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
57%
13:20 Ezt h mért van baj izraellel, azoknak a palesztinoknak és gázaiaknak mondd, akiknek megölték a szüleiket, testvéreiket, gyerekeiket, vagy bármelyik rokonát, esetleg még most is valamelyik izraeli börtönben sínylődnek.
2010. febr. 20. 13:30
 12/28 anonim ***** válasza:
57%
Tehát az én csőrőm még jó hogy bökik az efféle terrorállamok.
2010. febr. 20. 13:32
 13/28 anonim ***** válasza:
47%
Hogyha az arabok és palesztinok megindulnának esetleg izraelnek, akkor jönnének segíteni a jó zsidók az amerikaiak, és ekkor elhozzák újra a "demokráciájukat" ezekbe az országokba.
2010. febr. 20. 13:34
 14/28 anonim ***** válasza:
előző: már megindultak többször, és nem jöttek az amcsik rendet tenni, az izraeliek maguk szétrúgták az arabok hátsóját.
2010. febr. 20. 13:38
 15/28 anonim ***** válasza:
Nem, nem tudtam, nem, nem érdekel, hogy meddig fog fennállni, ha eltűnik az sem érdekel. Kit érdekel Izrael a hétköznapokban, hétvégén pláne.
2010. febr. 20. 13:39
 16/28 anonim ***** válasza:
Néhány évtizedig még biztos kibírják ott.
2010. febr. 20. 13:44
 17/28 anonim ***** válasza:
27%

Izraelt Isten álmodta meg, nem holmi halandó.

E napon kötött az Úr szövetséget Ábrámmal, mondván: A te magodnak adom ezt a földet Égyiptomnak folyóvizétől fogva, a nagy folyóig, az Eufrátes folyóvízig. (1 Móz15:8)

2010. febr. 20. 19:46
 18/28 A kérdező kommentje:

,,Izraelt Isten álmodta meg, nem holmi halandó."

Azt is tudod,hogy Jézus Krisztust,az Isten fiát, a zsidók,a választott nép nem ismeri el megváltónak?

2010. febr. 20. 21:02
 19/28 anonim ***** válasza:
43%

Isten a zsidókkal ÖRÖK időkre szövetséget kötött. Ez benne van a Bibliában. Erre valaki kitalálta az Újszövetséget. Hát persze.

E napon kötött az Úr szövetséget Ábrámmal, mondván: A te magodnak adom ezt a földet Égyiptomnak folyóvizétől fogva, a nagy folyóig, az Eufrátes folyóvízig. (1 Móz 15:8)

És megállapítom az én szövetségemet én közöttem és te közötted, és te utánad a te magod között annak nemzedékei szerint örök szövetségűl, hogy legyek tenéked Istened, és a te magodnak te utánad. (1 Móz 17:7)

És monda az Úr Mózesnek: Írd fel ezeket a szavakat; mert ezeknek a szavaknak értelme szerint kötöttem szövetséget veled és Izráellel. És ott vala az Úrral negyven nap és negyven éjjel: kenyeret nem evett, vizet sem ivott. És felírá a táblákra a szövetség szavait, a tíz parancsolatot. (2 Móz 34:27:28)

De mindamellett is, ha az ő ellenségeik földén lesznek is, akkor sem vetem meg őket, és nem útálom meg őket annyira, hogy mindenestől elveszítsem őket, felbontván velök való szövetségemet, mert én, az Úr, az ő Istenök vagyok. Sőt megemlékezem érettök az elődökkel kötött szövetségről, a kiket kihoztam Égyiptom földéről, a pogány népek láttára, hogy Istenök legyek nékik. Én vagyok az Úr. (3 Móz 26:44-45)

Felméne pedig az Úrnak angyala Gilgálból Bókimba, és monda: Én vezettelek fel titeket Égyiptomból, és hoztalak benneteket erre a földre, a mely felől megesküdtem a ti atyáitoknak, és mondék: Nem bontom fel az én szövetségemet ti veletek soha örökké. (Bir 2:1)

Közel vagy te, Uram! és minden te parancsolatod igazság. Régtől fogva tudom a te bizonyságaid felől, hogy azokat örökké állandókká tetted. (Zsol 119:151-152)

2010. febr. 20. 21:30
 20/28 anonim ***** válasza:

Olvassuk csak el figyelmesen a Bibliát!

József fiai pedig, kik Égyiptomban születtek, két lélek. Jákób egész házanépe, mely Égyiptomba ment vala, hetven lélek. (1 Móz 46:27)

Mindazok a lelkek pedig, a kik Jákób ágyékából származtak vala, hetvenen valának. József pedig Égyiptomban vala. (2 Móz 1:5)

Ezzel szemben az Újszövetségben a következő található:

És József elküldvén, magához hívatá az ő atyját, Jákóbot, és egész hetvenöt lélekből álló nemzetségét. (Ap 7:14)

Ez bizony egy számszerű tévedés. Isteni sugallatra íródott volna az Újszövetség? Nem hinném. A benne foglaltakban nem lehet megbízni.

2010. febr. 20. 21:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!