Mi a véleményetek arról, hogy a Szlovákiában élő magyarok kezdenek teljesen beolvadni a szlovákokhoz?
Engem is elszomorít mikor egy Kovács/Szabó/Kis/Nagy nevű emberrel a határtól pár kilométerre nem tudok magyarul beszléni... Viszont sajnos ez egy természetes folyamat amit lehet gyorsítani és lassítani de visszafordítani nem.
Nagypapám is mesélte hogy Pécsen a világháború előtt mindenki németül beszélt, ma meg már ugye nem jellemző.
Ez egy természetes folyamat. Pl. Romániában Ceausescu erőszakkak fel akarta gyorsítani a magyarok asszimilálódását, de pont az ellenkező hatást váltotta ki, a magyarok szándékosan ellenálltak.
Most, hogy viszonylag nagyobb a szabadság, sokkal kevésbé érdekli ez a Felvidékieket, Erdélyieket.
Bár én nem idegesítem magam rajta, úgy élnek, olyan nyelven beszélnek, ahogy akarnak.
Azt meg végképp nem értem, aki még ma is a trianon előtti határokat akarja visszaállítani, vagy ezen bosszankodik, busong egyáltalán.
Ma már semmit nem ér a magyarságtudat, ahogy más sem. Ma már a pénz beszél leginkább ebben is, aki elmegy dolgozni németbe, hollandba, és soha nem jön haza az feltehetőleg már felfutott kiegyensúlyozott anyagi helyzetű ember, aki természetes módon az ottaniakkal ismerkedik.
Lesz a fókuszban egy interjú pár Kubaival akik hozzánk jöttek dolgozni, és az Ő leszármazottjaik sem tértek már haza, az egyik férfi azt mondta hogy Ő már úgy érzi itt fog meghalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!