Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Határon túlról Magyarországra...

Határon túlról Magyarországra költöző magyarok! Nem érint rosszul titeket, hogy a szülőföldetek, ahol 1000 éven keresztül virágzott a magyar kultúra teljesen elrománosodik/szlovákosodik/szerbesedik, és hogy ennek ti is szerves részét képezitek?

Figyelt kérdés
Nem bántásból írom vagy gyűlölködésből.A határon túliakat is ugyanolyan magyarnak tartom, mint azokat, akik itt élnek, illetve mindenkinek szíve joga, hogy hol éli az életét.
2015. márc. 30. 11:25
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
91%
Ja, és meg NE kérdezd, kitől és honnan idéztem, mert tökön szúrom magam és agyfaßt is kapok.
2015. márc. 30. 15:40
 12/21 anonim ***** válasza:
9%
Pl. Erdély Románia része, ha tetszik, ha nem. Románia pedig románosodik, hisz a nevében is benne van, hogy kiknek az országa. Nekünk is addig jó, amíg Magyaroszág magyaros és nem pl. cigányos.
2015. márc. 30. 15:56
 13/21 anonim ***** válasza:

Az a baj, h mar pont a tortenelmi Magyarorszagon belul sem "viragzott mindenhol a magyar kultura", mert az, a szoban forgo teruleten belul rengeteg nem magyar nemzetisegu elt, az teny, es nem az elcsatolas eredmenye, ezt lehet akarhogy forgatni, akkor is igy van.

Mondjuk ha ez mar szoba kerult: ok. hohy nem helyes megallapitas, de a Magyarorszagi szeles tomeg szamara olyasvalaki, aki Mo. hatarain kivulrol jott, vagy ott el, az nem magyar, hanem szerb/roman/szlovak etc....persze szembe blabla, de legkesobb akkor, ha egymas kozott vannak ,akkor xy eddigi elnevezeset atveszi "az a szerb/roman fiu/lany"

...ezt tapasztalatbol tudom, bar nem lakok Magyarorszagon, de rendszeresen jarok oda, es hiaba tudok hibatlanul magyarul, mivel a lakhelyem Szerbiaban van, szerb vagyok.Mondjuk tenyleg nagyon minimalis magyar felmenom van, de nem ez a lenyeg, mert ezt nem adott esetben nem tudjak, mivel nincs a csaladfam ram irva...meg masoktol is ezt a tapasztalatot hallottam, olyanoktol, akik temyleg magyarok tejat apa-amya nagyapa etc. magyar...

2015. márc. 30. 16:44
 14/21 anonim ***** válasza:
omg bocsanat a sok elgepelesert :S (elozo vagyok)
2015. márc. 30. 16:47
 15/21 anonim válasza:
És elukránosodik ezt kihagytad, amúgy meg senki se menne el ha meg lehetne itt élni, de nem lehet, és ez rossz mivel itt kihal a magyarság ez rossz érzés de mit tehetnénk mindenkinek vannak álmai, és ha ez nem fogy ki egy rozsdás szovjet kerékpárban akkor elmegy, sajnos ez van. :(
2015. márc. 30. 22:25
 16/21 anonim ***** válasza:

Nem vagyok határon túli, viszont a barátom felvidéki, így van egy kis rálátásom.

Szerintem ez a kisebb probléma. Nagyobb gond az, hogy sokan onnan is külföldre mennek, a másik meg, hogy nagy az asszimiláció. Magyar családból szàrmazó fiatalok sokan már inkább szlováknak valljàk magukat, szlovák pàrt vàlasztanak, és a gyerekeik is szlovàkok lesznek. Ezeknél még mindig jobb, ha ideköltöznek Magyarországra, és magyarok maradnak. Persze az lenne ideàlis, ha a szülõföldjükön maradnànak magyarként.

2015. márc. 31. 15:25
 17/21 anonim ***** válasza:

De biztosan bántja őket, de mit tegyenek?Egy emberrel egy egész társadalommal, egy egész állammal szemben mit tehet?Semmit.Egy fecske nem csinál nyarat, ugye.

Az asszimiláció sajnálatos módon a kisebbségi élettel együtt jár.Ez törvényszerű.Pláne a három említett országban, ahogy kezelik a magyarságot.

A Székelyföldön, Csallóközön és Vajdaság egy kis részén kívül elképesztő ütemben zajlik a magyarság beolvadása a többségi nemzetbe.Még olyan helyeken is, ahol a párhuzamos kisebbségi oktatási rendszer ki van épülve.

2015. márc. 31. 17:06
 18/21 anonim válasza:
Tudod mi a legrosszabb , hogy ha nem beszéled az ö nyelvüket lehetesz akármilyen okos , szép , jó nem vesznek emberszàmba.
2015. ápr. 13. 19:19
 19/21 anonim ***** válasza:
De. Engem nagyon rosszul érint.
2016. márc. 29. 20:05
 20/21 anonim ***** válasza:
Egyenlore maradok Szlovakiaban, de ha beengedik ide a muzulman migransokat, es Magyarorszagre pedig nem, akkor lehetseges, hogy fontolora vennem a koltozest...
2016. márc. 30. 21:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!