A csehekkel milyen a viszonyunk?
Politikailag és gazdaságilag jók a kapcsolatok (Visegrádi Négyek).
Egyén szintjén meg semleges. Nálunk nincs cseh kisebbség, náluk nincs magyar.
A legtöbb magyar egyébként sem látott soha életében cseh embert. Vagy, ha látott, nem tudta róla, h az.
Tűrhető.
Jobb mint a szlovikkal.
Csak szlovákikai magyarokról tudok!
De
Ők! ISTENEM! Valóban értelmet nyert a Hit!
Mint Hit!
Emlékszem!
!
4-es túl sok public agentet néz :))
Egyszer beszélgettem csehekkel és ők a magyarokat temperemantumos, forróvérű, lázongásra hajlamos embereknek tartják.
A Csehek elsősorban a Cseheket ismerik el. Másodsorban a Csekeket, utána sokáig semmi, azután esetleg a Szlovákok, de utánuk közvetlenül a Cehek.
Tehát nagyon xenofóbiásak. A többieket meg lenézik.
Közömbös.Mostmár nincs egymással vitánk, mint volt Csehszlovákia idején, és nincs Monarchia se, ahol mi, szerintük, az osztrákokkal karöltve nyomtuk el a szláv nemzeteket, köztük őket és testvérnépüket, a szlovákot a legjobban. :D Kész vicc.
Na mindegy.Szóval így.Csehek részéről nincs magyargyűlölet, ahogy magyar részről se hallottam még cseheket fikázni, max. történelmi kontextusban.
Amúgy meg azt gondolom, hogy a nagyon hasonló történelmi háttér, és a regionális közelség miatt szerintem nagyon jó kapcsolatokat alakíthatnánk ki velük.
Végül pedig. "a magyarokat temperemantumos, forróvérű, lázongásra hajlamos embereknek tartják." Sok minden sztereotípiát hallottam már a magyarokról más nemzetek szájából, de hogy forrófejűek meg lázongók lennénk, ezt még sose.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!