Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Paulus miért tette le a...

Paulus miért tette le a fegyvert sztálingrádba? Egy igazi német az utolsó lélegzetvételéig harcol.

Figyelt kérdés
Miféle szégyentelen ember az ilyen? Szerintem a származása is kifogásolható. Egy igazi német nem fosik be, hanem küzd. Láthattuk tavaly a futball vb-n is. A külföldi játékosok is az anyatejjel szívták magukba a harcosságot. Hát ez ilyen dolog. Még azt megértem, hogy a magyarok be voltak tojva, ők egyébként is nyámnyilák, de egy német...
2015. márc. 18. 13:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Alig volt élelmük, legyengültek, a Luftwaffe nem tudta elegendő mennyiségű hadianyaggal ellátni a katlant, főleg miután a reptér is elveszett. Nem beszélve a farkasordító hidegről, és az egyre növekvő orosz nyomással. A felmentés nem volt lehetséges, és az ilyen körülmények bizony odatesznek az emberi morálnak, és hadrafoghatóságnak, harci kedvnek. Megnézném milyen kemény lennél, ha napok óta nincs kaja, befagy a segged, kialvatlan vagy, fogy a muníció, és rájössz, hogy senki nem fog segíteni az egységednek.
2015. márc. 19. 18:21
 12/16 anonim ***** válasza:
Hű de hüly.e kisgyerek vagy te kérdező!!!
2015. márc. 19. 19:23
 13/16 anonim ***** válasza:
Egyik kisgyerek nem kérdez ilyet, mert fingja sincs a II. világháborúról, meg úgy az egész politikai dolgokról.
2015. márc. 19. 20:35
 14/16 anonim ***** válasza:
DE
2015. márc. 20. 14:11
 15/16 anonim válasza:
Az utolsó töltényig harcoltak. Szó szerint. Az utolsó üzenetében is ezt mondta Paulus: "A töltényt már ellőttük" vagy valami ilyesmi. Nézz utána. Régen sokat olvastam a 2. vh-ról, csak csomó mindent elfelejtettem azóta. De erre emlékszem, mert a Sztálingrádi csata a "kedvenceim" közé tartozott. Am meg rengeteg olyan alakulat volt, akiket nem fogtak el, akik tovább folytatták a harcot. Az utolsó ilyet valamikor 43 márciusában fogták el az oroszok.
2015. júl. 30. 23:30
 16/16 anonim válasza:
#15 vagyok: A traktorgyárat is azért rohanták le, mert az összes lőszerük elfogyott a németeknek. Egyik német katona is írta a levelében, h annyira le voltak már gyengülve, h egy madzagot kötöttek a ravaszra, a másik végét meg a karjukra, mert már lőni se tudtak. A géppuskát meg a földön húzták, mert már nem tudták megemelni. Szóval kitartottak az utolsó lélegzetükig, holott már semmi értelme nem volt az ellenállásuknak, és tudták, h ami utána következik (szibériai lágerek), sokkal roszabb lesz még a halálnál is. Én azt gondolom, h egy nyugat európai jóléti államból származó emberek ekkora fanatizmust és kitartást tanúsítottak, az előtt le kell borulni. Akár nácik voltak, akár nem, minden tiszteletem az övéké.
2015. aug. 11. 22:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!