Mi a véleményed arról, hogy izrael tagja akar leni az eu-nak?
Utolsó! írod:
"Amióta olvastam részleteket a Talmudból én is hányingert kapok az egész zsidó vallástól, illetve azoktól, akik szó szerint komolyan veszik ezt az undorító könyvet."
Na, pont azok közül írtam be párat, meg egy hithű zsidók által szerkesztett (tehát nem náci) Talmud-weboldalt, ahol utánuk lehet nézni, hogy tényleg benne vannak-e.
Persze kicenzúrázták, mert szabad országban szabad ember azt mond amit szabad...
Ha izraelt felveszik az EU-ba (és elfoglalják Mo-ot, mert céljuk), akkor én kivándorlok japánba.
Ott nincs zsidó.
Miért is? A japán egy nagyon munkaszerető, munka orientált nép. A zsidó ellenben egy lopó, hazudó mutyinép. Kinézik a japánok maguk közül őket, és elzavarják.
Nem tehetek róla, de én a japánok között jobban érzem magam (mint a zsidók között).
Dolgozni eddig is halálra dolgoztam magam, lakásból eddig is csak kicsi jutott.
Nem lenne az olyan más nekem, mint itt, most.
És ott nincs zsidó, nincs cigány és nincs utcai bűnözés.
Az izraeli vagyok.
Megindultatok, mint a bika, amelyiknek meglebbentik a piros lepedot.
Eloszor is: a pusztan gyalazkodasok olyanok szamomra, mint a celt tevesztett lovegek, meterekre mennek el mellettem, ezekkel nem foglalkozom.
Vannak itt egy paran, akik eszembe juttatjak, amit egy AVH-s megemlekezeseiben olvastam: megkapta valamelyik letartoztatottnak a dossziejat. A boritora ra volt irva a vadlott neve, a vad ( imperialista ugynok, cionista, hazaarulo) es az itelet (kotel altali halal). Kinyitotta a dossziet, egy fecni volt benne" Realizalni". Szoval itt is jo nehanyan keszen vannak az itelettel.. Ezekkel sem erdemes vitatkoni, hisz a "realizalast" keresik, nem az igazsagot. Egy dolgot azonban megjegyzek: Amit a Talmudrol a kuruc-info jellegu oldalakon olvastok az egyszeruen hazugsag, blodseg. A kereszteny papsag mindig tudott heberul, ezert ok eredetiben olvassak es tanuljak, nem voltak raszorulva holmi "egyetemi tanar" "forditasara". A kereszteny egyhaz pedig sosem tamadta a Talmudot. (ugy remlik, valamelyik papa meg pasztorlevelet is kiadott a vele kapcsolatos hazugsagok ellen.)
Egyetlen vitara erdemes allitas van itt : " A Makkabeus-felkelés után szinte az összes zsidó elkotródott Palesztinából, így az a senki földje lett. Senki sem kötelezte a zsidókat, hogy elköltözzenek az imádott sivatagukból, mégis megtették. Aztán a 19. században kitalálták azt az agyrémet, hogy márpedig Palesztina igenis zsidó föld, mert kétezer éve ott éltek az őseik."
Mar egyszer irtam:
" Idoszamitas elott 1280 korul: zsidok kivonulnak Egyiptombol, es meghoditjak Kanaant. A teruleten tobb kisebb nepcsoport elt, pld a kanaanitak Jeruzsalemben es a tengerparton megtelepedett gorog torzs, a filiszteusok. Ezek kesobb beolvadtak a zsidosagba.
A zsidok megalapitottak a kiralysagukat, felepitettek Jeruzsalemben a kozponti szentelyt, ezert ezt a korszakot az 1.szentely idoszakanak is nevezik. Eltek bekeben meg haboruban kb 700 evig.
i.e 586-ban elfoglaljak az orszagot az asszirok.(Teruletileg kb a mai Irak, de akkor meg nem arabok laktak, hanem egy, a sumerokkal rokon nep). Az asszirok sok teruletet meghoditottak, de arra is gondoltak, hogy ezt a hatalmas teruletet meg is tudjak tartani. A technikajuk az volt, hogy "kicsereltek" a meghoditott orszagok felso tarsadalmi reteget. Igy azok idegenbol nem tudtak a nepuket iranyitani, a nep pedig vezetes nelkul maradt - az asszirok taroltak. (Ha valaki hallotta mar a "babiloni fogsag" kifejezest, akkor ez az).
Barmily okosak voltak is az asszirok, egy masik nagyhatalom, a perzsak legyoztek oket. A perzsak az osszes kitelepitettet visszaengedtek, igy alig 40 ev mulva a zsidok is hazatertek, es ujra felepitettek az oszagot, ez a 2. szentely idoszaka.
Megint eltelik 500 ev bekeben es haboruban, mignem jonnek a romaiak. Megszuletik Jezus. Romaval kapcsolatban meg kell emliteni, hogy Roma torveny tisztelo allam volt. A torveny eloirta, hogy a meghoditott teruletek oslakoinak fegyverviselesi joga van. Ezt a zsidok kihasznaltak, allandoan lazadoztak. Valahogy meg kellett szuntetni a fegyverviselesi jogukat. Az otlet az lett, hogy a zsidok helyett nyilvanitsak oslakosnak a mar 1000 eve eltunt es beolvadt filiszteusokat, latinul palesztinokat. Meg a tartomany nevet is megvaltoztattak Palesztinara. (Ez azonban nem sokat segitett, talan hallott mar valaki a Bar Kochba felkelesrol, a termenyt meg foldalatti barlangokban dugtak el az adoszedok elol, stb).
600 ev telik el folytonos haborukban a kulonbozo nagy es kozepes hatalmakkal, de Izrael nem tudja visszaszerezni a fuggetlenseget.
Kozben folyik a nepvandorlas Azsiabol Europa fele, es az Arab felszigetrol a Kozel Kelet es Europa fele (Spanyolorszag, morok). i.sz 638: az arabok (meg nem muzulmanok!) elfoglaljak Jeruzsalemet. Kb 500 ev telik el folytonos pogromok meg visszateresek, pogromok meg visszateresek."
Ezt a valaszt egy egeszen mas kerdesre irtam, tobb szaz eves idoegysegeket fogtam ossze, es ezert a Makkabeusokat meg sem emlitettem.
A Makkabeusok haborui a gorogok ellen i.e. 170-160 kozott folytak, a fenti leirasban a 2. szentely idoszakara esik, " Megint eltelik 500 ev bekeben es haboruban ". A gorogoket a makkabeusok kiuztek, gyoztek, igy igazan nem ertem, mi okuk lett volna "senki foldlenek" hagyni az orszagot.
Ezt az allitast egyebkent eloszor hallom, sokkal gyakoribb vad, hogy a zsidok a romai uralom alatt "szeledtek szet". Ez sem igaz persze, ime egy korabbi valaszom:
"Csak egy icipicit kell gondolkodni - miert is hoditott Roma? Ket celja volt:
1. A rabszolgak "ujra termeltek" onmagukat, hisz szultek, de mindenesetre jol jott a frissites. Ezert az elfogott harcosokat mindig, es egy kisse a civil lakossagot is elvittek rabszolganak.
2. es ez a fontosabb: ado. A meghoditott teruletekre sulyos adokat vetettek ki. Ahhoz azonban, hogy adot tudj szedni, termelesre van szukseg. Ha elneptelenitesz egy teruletet, es nincs aki afoldet megmuvelje, a banyakban banyasszon, allatokat tenyesszen, akkor mire mesz a terulettel?
(Egy megjegyzes meg: a hires Bar Kochba szabadsagharc tobb mint 100 evvel a szentely lerombolasa utan tort ki).
Akkor hat hogy kerultek a zsidok Europaba?
Mar mondtam, hogy az elso evezredben nem csak Azsiabol volt nepvandorlas Europaba, hanem az arab teruletekrol (a mai Szaud Arabia kozponttal) keletre es eszakra is. Hullamokban indultak az emberek, igy erkeztek Egyiptomba, Iranba (Perzsia), Irakba(Babilon), Sziriaba es az egesz Kozel Keletre. Utkozben atkeltek Palesztinan is. Egy -egy ilyen hullam olyan volt kb., mint a tatarjaras. Gyilkoltak akit ertek, es raboltak mindent, ami mozdithato. A lakossag menekult. Igy kerultek Europaba."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!