A torrentezőket miért üldözik egyre jobban az EU-ban?
Rengeteg ember használja a torrentet.
Például, én szabadidőmben szoktam amerikai scifi sorozatokat nézni, mindig torrent segítségével töltöm le.Miért?Azért, mert egy 400 megás fájlt, 2 perc alatt letölt.
Ha, mezei letöltőoldalakról töltöm, ott meg sebességkorlátozás van, nem tudom kihasználni az internet teljes sávszélességét, csak, ha előfizetek a letöltőoldalnak a prémium accountért.
A torrenttel rengeteget spórol az ember.Gyakorlatilag mindent letölthet ingyen, minden programnak a teljes verziós crackelt verzióját.
Attól félek, hogy olyan törvényt hoznak,a torrentezéssel kapcsolatban, ami az egész EU területére fog vonatkozni.
Már most pedzegetnek internetet érintő javaslatokat:

Pont az ilyen oldalak veszélyeztetik az internet szabadságát.
Az ilyenek miatt fogják korlátozni és kontrollálni az emberek hozzáférését

Mert az Internet az annyi, amennyit látsz belőle. Szerinted; ma nem vagy korlátozva? :D
Igen, ez mindenképpen érdekes kérdés.
A szerzői jogokkal korlátozott termékek (film, zene... stb.) körül most érett be a több évtizedes bullshit-termelésnek a gyümölcse. Azt gondolom, hogy ezek az iparágak "kitermelték maguknak" a megfelelő közönséget és a torrentlobbi érvényesülése a nem várt irányba mozdítaná az árbevételeket (rugalmas keresletű termékekről van szó) - ezért nem izmozzák a kelleténél jobban a kiadók a terjedés korlátozását (pár kampányfilm és jól van). Pedig tudnák (lekapcsolnak pár trackert... ez nem valódi lépés).
Hol vannak a határai a szabad információáramlásnak? Úgy értem, hogy a torrent tipikusan az a platform, ahol a megosztott tartalmak között nagyon sok a seedelt "illegális irodalom" amit máshonnan elég nehéz elérni. Politikai, gazdasági és egyéb témában... adott esetben ez jóval nagyobb rizikót rejt magában, mint Mágnás Miska pár kiesett milliója...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!