Miért tartják sokan Putyint diktátornak? Mire alapozott
ez az ítélet?
11/18 A kérdező kommentje:
A "kívánatosnál" ami ugyebár egy kőkemény fogalom....
Ahogy már egyszer leírtam, a diktatúra nem egy jól definiált fogalom, így nem lehet egyértelműen bizonyítani valakinek a diktátorságát mint mondjuk a Pitagorasz-tételt. Azt kérdezted, hogy miért tartom Putyint diktátornak. Részletesen kifejtettem. Ha neked az én megalapozottságom nem elég ahhoz, hogy diktátornak tartsd, akkor ne tartsd annak. Mivel egy relatív fogalomról van szó, így te döntöd el személyesen, hogy kit tartasz annak és kit nem. Neked lehet, hogy az a szabadság kívánatos szintje, hogy aki a vezérrel szemben felemeli a szavát, azt öljék meg. Döntsd el magad.
2015. márc. 4. 19:53
#10 A szélsőliberalizmus nem azonos a liberalizmussal, hanem olyan viszony van a kettő között, mint a nácizmus és a nacionalizmus, vagy mint a kommunizmus és a szociáldemokrácia között. Amíg egy liberális mindenkit elfogad, és valóban a gyűlölet és a kirekesztés ellen küzd, addig egy szélsőliberális gyűlöli és kirekeszti a konzervatívokat, a radikálisokat, a hazafiakat, a keresztényeket, meg úgy általában mindenkit, aki nem ért egyet velük. Ez pedig ugyanúgy igaz a Fideszre, ahogy minden magyarországi pártra a Jobbikon kívül.
2015. márc. 4. 19:58
14/18 A kérdező kommentje:
A jobik meg echte nacy párt csak mostanában visszavett egy kicsit a nacy retorokájából, mert rájött, hogy azzal csak néhány félművelt kopackánál nyerő.
#13 Ha te ezt érted alatta, akkor oké. De számomra a szélsőségesen valamilyen azt jelenti, hogy ugyanazt az eszmét viszi el távolabb, nem azt, hogy az eszmével teljesen ellentétes irányba megy el. A nácizmus a nacionalizmust használja alapul, csak sokkal messzebbre viszi azt, mint az eredeti eszme. A nacionalizmus a saját néped szeretete/tisztelete. A nácizmus alapja az, hogy a saját néped sokkal jobb, mint a többi, felsőbbrendű hozzájuk képest. Ez nem ellentétes a nacionalizmussal (persze nem is következik belőle). A kommunizmus sem ellentétes a szocializmussal, hiszen mindkettő a vagyoni különbségeket akarja csökkenteni, a gazdagok jövedelmét akarja a szegényeknek adni. Csak más szintig. Elvileg. Aztán a gyakorlat persze mindig más.
Szóval az én logikám szerint a szélsőségesen liberális inkább libertárius vagy anarchista lenne.
Kérdező, ez hogy jön ide? Szét trollkodod a saját kérdésedet?
2015. márc. 4. 20:44
A Jobbik nem náci, hanem konzervatív. Az igazi szélsőségesek, a valamikori liberálisok és az ő szavazótáboruk. Óriási tévedés, hogy a szélsőség csak jobbról érkezhet. Mellesleg ha Putyin diktátor, akkor mi van? Lemondatjuk mi magyarok?
2015. márc. 5. 21:26
17/18 A kérdező kommentje:
Ha valaki hosszasan és kritikusan figyel, akkor számára nem lesz kérdés hogy a Jobbiknak a retorikája alig alig kódolt rasszizmussal antiszemitizmussal terhelt. Tele vele a you tube nézzed csak meg Rikárdó !
Rikárdó...ez már egy fél náci hajlam a kérdező részéről.
2015. márc. 6. 10:06
Kapcsolódó kérdések: