Tett valamit a magyar külügy a kárpátaljai sorozások miatt?
Aha, és szerinted erre az ukránok majd azt mondják:
"Hűha, a román külügyminiszter bekérette a nagykövetet. Akkor nem sorozunk be románokat!"
Szerinted?
Háború van, azt hívják be akit csak lehet.
" Ez egy ország belügye! Nem illik beleszólni!"
Mi az, hogy nem illik?!!!
Több mint 100 000-magyar ember él ott,hazájától elszakítva.
Én csak annyit hallottam a híradásokból (ritkán olvasok híreket elnézést ha nem pontosan tudom) hogy a külügy annyit mondott, hogy arányosan hívják be a magyarokat. De például, azon kívül kedves kérdező, amit te is leírtál a románok sem csináltak semmit. Sőt még a lengyelek és s csehek sem.
Pont tegnap láttam valahol hogy az oroszok, mármint a szakadárok magyar, meg román, meg lengyel meg cseh nyelvű röplapokon mondják a nemzetiségieknek hogy ne harcoljanak ellenük mert nem az ő harcuk.
De azon kívül hogy a fent említett országok kiállnak Ukrajna területi egysége mellett (ezt szinte minden reggel hallom a kocsi rádiójában) azon kívül mást én nem hallottam.
Meg a Jerusalem Post-ban olvastam pár hete, hogy a keleten élő zsidókat Izrael ki akarja menekíteni mert lövi őket az ukrán hadsereg. Bár hogy ebből mi lett azt már nem tudom.
Sztem harcoljanak ők is, hiszen - tetszik vagy sem - de mégiscsak Ukrajnában élnek, és ukrán állampolgárok.
A revíziós képzelgéseket pedig már ideje lenne befejezni, így, majdnem 100 éve Trianon után. Fókuszáljuk inkább a saját kisebbségeinkre (akik a saját honfitársaink), legyen az cigány, ukrán, román, görög vagy német, és ne a más országok ügyeibe pofázzunk bele.
Másrészt a gáz elzárása a lehető legaljasabb lépés volt. Egy háború sújtotta ország helyzetét tovább rontani nem éppen etikus dolog - még ha Putyinnak kell játszani a pincsikutyát a milliárdokért, akkor sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!