Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mit gondoltok Fehéroroszország...

Mit gondoltok Fehéroroszországról?

Figyelt kérdés

Komoly válaszokat várok.

Én szimpatizálok az országgal. Szerintem nagyo jól megvannak és jó kapcsolatokat ápolnak az oroszokkal (rokonok, testvérek) na meg egyik megalapítója az Eurázsiai Gazdasági Uniónak is

2015. jan. 30. 22:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem is jó hely, olyan mint mi a 80-as évek vége felé. Sokkal élhetőbb, mint Oroszország vagy Ukrajna.
2015. jan. 30. 22:42
 2/13 anonim ***** válasza:
44%

Fehéroroszország remek hely.

Jóban vannak Putyinnal és őket nem nyomják el a cionliberálisok, mint például minket. Ezért is erős a gazdaságuk, a miénk pedig gyenge.

2015. jan. 30. 22:45
 3/13 anonim ***** válasza:
95%

Szia!

Édesanyám a '80-as évek végén emigrált ide Minszkből/Mahiljovból. Írj, és mindenre válaszolok- GYÖNYÖRŰ ország, és rengeteget ki lehetne hozni belőle- mind gazdasági, mind morális értelemben, már mindenképp itt az ideje annak, hogy az életszínvonal emelkedjen- és AZONNAL el kell kezdeni az unikumnak számító belorusz nyelv támogatását, melynek csengése össze sem hasonlítható az oroszéval.

мае Беларусь, я люблю цябе!

Aljona

2015. jan. 30. 23:09
 4/13 anonim ***** válasza:
27%
Aki nagyon szimpatizál vele, az költözzön oda... tényleg olyan mint itt a 80-as években.... aki tényleg 25 évvel ezelőtt akar élni, annak jó. Egy nagy büdös nudli az egész ország.
2015. jan. 30. 23:42
 5/13 anonim ***** válasza:
89%

Sajnos keveset tudok az országról, de amennyit igen, abból pozitív véleménnyel vagyok róla. Oroszországhoz és Ukrajnához képest is kulturáltabb, tisztább, és az emberek is jól élnek a lehetőségekhez képest.

Azt hiszem oroszul az általad elmondott mondat az lesz, hogy Моя Беларус, я люблю тебе. Szóval nincs azért az olyan messze az orosz nyelvtől :).

2015. jan. 31. 01:09
 6/13 anonim ***** válasza:
96%
Bocsi, kihagytam a ь-t.
2015. jan. 31. 01:12
 7/13 anonim ***** válasza:
96%

Utolsó: Igen, arra céloztam hogy számomra mennyire gyönyörű a hangzása, a leírt mondatod is helyes véleményem szerint(oroszul sajnos nem tudok, de azert eleg jól érthető nyelv számomra, ahogy az ukrán is...a lengyelből durván 40%-ot tudok felfogni kizárólag auditív módon). Abban is igazad van, hogy rengeteg közös vonást mutat a két nyelv, szubjektíven azonban nekem mindig a belorusz lesz az etalon:)

Innen uzenem a privat levelet kuldo valaszolonak, hogy hamarosan visszairok Neki, amint idom engedi!

2015. jan. 31. 11:04
 8/13 Pro Patria ***** válasza:
76%

Nos, korábban pontosan ugyanaz, mint bármely Európainak. A kontinens utolsó diktatúrája, a Szovjetunió és a kommunizmus bezárkózott szigete.

Aztán megismertem egy belorusz lányt. YouTube-ozik, 3D-s mozikba jár, Adidas cipőt hord, Milka csokit eszik, az iskolában hivatalosan(!) angol nyelvórája van, és interneten keresztül velem játszott. És rájöttem, hogy nem él gyökeresen másképp, mint én.

Igen, egy politikai úton leválthatatlan diktátor az államfő. Ezt leszámítva viszont érdemi különbség nincs az életünkben. Ezzel nem mondok ítéletet az országról, sem véleményt. Csupán annyit, hogy jó beszélni más közegekben élő emberekkel, hogy táguljon a perspektívám.

2015. febr. 1. 23:36
 9/13 anonim ***** válasza:
52%

Hát egyáltalán nincsenek "jól".Sőt, egyik legcsóróbb ország Európában, és talán még elszigeteltebb, mint Oroszország.

Nem szívesen laknék arrafele, és sajnálom a fehéroroszokat, meg részben le is nézem őket, hogy ezt a fas*z Lukasenkót még nem zavarták el a levesbe.

2015. febr. 19. 12:06
 10/13 anonim ***** válasza:
39%

"talán még elszigeteltebb,"

Pont ez a jó benne, nincsenek melegfelvonulások meg Conchita Wurst (szakállas nő) viszont van tisztaság és rendezettség. Nem meleg liberálisoknak való hely azt biztos, :-)

Igaza van a kérdezőnek, jó hely, ott van pl. a bialoviezsai őserdő, amely az utolsónak megmaradt egybefüggő vadon Európában.

2015. febr. 19. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!