Oroszországban milyenek a nők jogai?

Olyan, mint a többi kelet-európai országban.
A férfiak kicsit dominánsabbak, de sokkal jobb a nők helyzete, több a nők joga, mint mondjuk Törökországban vagy egyéb muszlim kultúrájú országban.

Tavaly mikor kitört az ukrán forradalom kijevben, moszkvában is tüntetések voltak.
volt egy női tüntetés, a nők jogaiért.
emlékszem a képsorra, az összes tv átvette a híradókban, az aktivista nőt úgy rúgta vesén az egyik 100 kilós rendőr, hogy szabályosan repült vagy két métert.
erre a társai "CSAK" számonkérték a rendőrön hogy ez mi volt?
a szószóló kapott egy akkora taslát, hogy a szemei fennakadtak, és összeesett.
mindez egy női jogokért való tüntetésen.
szerinted akkor ott mi van?

4.
De ott elvilg úgyvan,hogy csak akkor tüntethet valaki,ha bejelenti hivatalosan,tehát ha nő ,ha férfi taslát kap ha nem legális,ezt egy orosz ismerősöm mondta

Jogaik azok vannak, viszont a megbecsülés az már egy más kérdés. Sztereotípiákat nem szeretnék mondani, sosem beszéltem még orosszal és a híreket sem igazán követem (csak azt tudom, hogy van pussy riot, meg pucéran tüntetés).
Nyilván ez is összefügg azzal, mennyire van gyökere a modern társadalomnak, meg hogy van-e pénz.

Semmilyen.
Le vannak maradva vagy 100 évvel azok a nyomorultak.

"Látom pár válaszolónak fingja sincs arról hogy a világtörténelemben először a Szovjetunió nyomta kőkeményen a nők emancipációját a 20-as évektől kezdve."
Teljesen tökmindegy, hogy mit nyomott a Szovjetunió.
Nyomták az antialkoholizmust is, most meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!