Valódiak lehetnek azok a felvételek amiket a terroristák csinálnak?
Ezt most azért nem pont úgy kell elképzelni, mint 500 éve, amikor jöttek a törökök. Nem erre gondoltam, amikor az Oszmán Birodalomra hivatkoztam, csak a végeredményre. Ma asszimetrikus háborúk vannak, amikor is gerilla és terrorista módszerekkel viszonylag kis erők is felül tudnak kerekedni a nagy reguláris haderőkön, vagy legalábbis olyan súlyos zavart tudnak kelteni, ami tarthatatlan helyzetet eredményez. És itt nem csak a közel-keleti Iszlám Államról (IÁ) van szó, hanem a világuralomra törő, globális dzsihádot folytató, egyelőre még nem teljesen egységes, de egyre inkább az IÁ alá rendeződő politikai iszlámról, ami fél Afrikát már vagy uralja, vagy nyerésre áll Nigériától Szudánon át Szomáliáig.
És akkor még nem beszéltem arról az életveszélyről, hogy Nyugat-Európában köztünk élnek az itt született, de nem integrálódott radikális fiatalok, és az ő hatalmas hátországok. Gondoljunk arra, hogy a nyugati országokban az iszlám népesség 10 % körüli, vagy van ahol még több. És az ő születési rátájuk nem 1,2 gyerek mint a mienk, hanem 6-8-10.
Persze nem Magyarország lesz az elsődleges célpont, de ha a Nyugat elesik, akkor mi se tarthatjuk magunkat.
"Azt kétlem, hogy a 25.000 fős magyar hadsereg kitudná csapni az 50.000 fős Iszlám Államot..."
A probléma az hogy te azt hiszed, a harc abból áll hogy a két fél egymásnak ront és akkor a létszám fölény számít.
Az IS katonák képzetlenek. Katonának nem is lehetne igazán nevezni őket. Inkább csürhének. 50.000 képzetlen katona, 25.000 képzett ellen.
habár igen elkeserítő hogy a felszerelés terén talán hasonlóak vagyunk.
Azonban a taktikai fölény miatt bizony bizony kivernénk innen az IS-t elég szépen.
Elég elmenned egy hadgyakorlatra. Én voltam. Láttam hogy milyen szépen mozognak a fiúk.
Na és azt is láttam hogy az IS katonák hogy mozognak...
Kiugrik a srác a sarkon kilő az RPG-ből 1 gránátot majd ordít hogy éljen Allah mert ő dicsőséget hozott a nevére azzal hogy a semmire lőtt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!