A cseheknél, szlovákoknál miért ilyen a baloldal?
Szlovákiában Fico is ilyesmi.
Ez egyáltalán nem normális, ellenkezik a természet törvényeivel.
A baloldalnak támogatnia kell a bevándorlást, "sokszínűsítést", homoszexuális jogokat, kátrányos helyzetűeket.
A szegregáció csak további problémák forrása.
Értelmesen vitázni, érvelni is csak akkor tudsz, ha megérted a másik fél álláspontját.
A nézőpontok a szegregációval távolodnak egymástól, míg integrációval közelednek és (igaz kezdeti konfliktusok árán, de) végül feloldódnak.
Sajnos ez az egyetlen járható (költséges és nehéz) módszer létezik.
Egy vezető mentalitása nem attól függ hogy jobb vagy baloldali, ez a történelem során többször is bebizonyosodott.
A második cikkel 100%-ba egyet értek a bevándorló alkalmazkodjon a nép szokásaihoz nehogy már a nép alkalmazkodjon a bevándorlóhoz!
A politikai hovatartozás nem egy egydimenziós dolog. Mai értelemben a jobb és baloldaliság inkább a gazdaságpolitikai hovatartozást fejezik ki. A társadalompolitika viszont egy másik dimenzió.
Ez pl. egy elég kifejező ábra (mondjuk én a zöldeket máshova rajzoltam volna, de ez most mindegy)
Orbán és Fico, mindketten a populista tartományba esnek szerintem. Hazugság, hogy a Fidesz jobboldali párt volna. 20 éve talán az volt, ma már egyértelműen baloldaliak.
Az MSZP-nek pedig már a neve is hazugság, ők inkább a sárga, liberális tartományba esnek, nem is tekinthetők baloldali pártnak. Bár 20 éve talán még ők is baloldaliak voltak, csak időközben valahogy felcserélődtek a szerepek. Szívesen olvasnék erről a szerepcseréről bővebben, ha van valakinek irodalma.
Nos, akik a vízszintes tengely fölött vannak, azok mind inkább a szegregációt támogatják, az az alattiak az együttes nevelést, egymás elfogadásának fontosságát hangsúlyozzák. Az említett politikusok mind a tengely fölött vannak, hasonló a véleményük is a témában.
Szintén érdekes (szerintem) hogy Amerikában és Ny-Európában a politika inkább a konzervatív - szociáldemokrata tengelyen mozog, míg K-Európában inkább a populista-liberális tengelyen.
Hogy te hol vagy ezen a grafikonon, arra vannak jó tesztek az interneten, érdemes kitölteni egyet, jó játék. Én pont tegnap töltöttem ki egyet, be is akartam linkelni, de most nem találom. (Az jött ki, hogy liberális vagyok. Mondjuk ezt a teszt nélkül is tudtam :) Köpjetek le érte :D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!