Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Miért pont a Charlie Hebdo...

Miért pont a Charlie Hebdo szerkesztőségét támadták meg terroristák?

Figyelt kérdés
2015. jan. 9. 17:02
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
77%
Kérhetném, hogy ne az alpárisággal és rontó hangnem erősítésével, hanem az érvek erősítésével írjatok a témában? Elég érzékeny téma a dolog. Jó lenne, ha higgadt ész érvekkel lenne erről szó (legalább most egyszer).
2015. jan. 9. 19:49
 12/27 anonim ***** válasza:
66%

hát akkor nagyon gyorsan menj vissza az általános iskolába és kérd, hogy tanítsák meg neked újra, a szövegértelmezést.

Mellesleg, nagy különbség van egy pofán verés és egy kivégzés közt, ha már ezzel jössz.

2015. jan. 9. 19:52
 13/27 anonim ***** válasza:
85%

Párizsban nagyon rég óta problémát jelentenek a muszlimok. Sokáig nem voltak hajlandóak levenni a csadort, amikor bankba mentek. Itthon engem még a baseball sapkáért is megszóltak, hogy vegyem le, mert azonosítani akarnak videóról minden belépőt.

A probléma a (mindkét) oldalról ott van, hogy a liberalizmus nem azt mondja ki, hogy csinálj amit akarsz, hanem azt mondja, hogy lehetsz bárki (meleg, zsidó, goy, arab), ha betartod a szabályainkat, másokat nem bántasz, akkor békén hagyunk, de viselkedj úgy, ahogy a mi kultúránkban illik. Ezt egyik oldal sem volt hajlandó betartani.

Az újság túllőtt a célon. De nem ezt érdemelték. Egy hetes/hónapos lapzárlatot, vagy egy bírósági végzést kaphattak volna. Ez az európai megoldás. A robbangatás, gyilkolászás, túsz ejtés ellenben nem európai megoldás. Ráadásul már olyan áldozatok is vannak, akiknek fogalmuk sem volt arról, hogy miért van az egész, és közük sem volt hozzá.

Kíváncsi vagyok, hogy azért a lelkiismerete az újságosoknak mennyire tiszta. Megfordul-e bennük, akár csak álmukban is, hogy a kiváltó oknak mégis a karikatúrájuk volt megadva, és hogy ezért bizony felelniük kellett volna. Ha nem is ezen a szinten, de felelni kellett volna. De ők pont az ellenkezőjét híresztelik. Hogy ettől őket nem fogják megfélemlíteni. Sőt! Tovább folytatják, amit elkezdtek. Innentől számomra két oldali harcról van szó, nem egy egyoldali támadásról.

Diana Hercegnő életét is "érdekes módon" a Párizsban tevékenykedő újságírók "okozták". Ott is az volt, sajtó szabadság. Még akkor is, amikor egyértelműsítették, hogy a zaklatásuk miatt siettek az üldözőik elől, akkor is szentebb volt a szabadság, mint az emberi élet. Valahogy ez a francia forradalmi hangulat örökké ott lesz?

2015. jan. 9. 19:56
 14/27 anonim ***** válasza:
71%

Bocsi, tévedtem!

Itt mégsem az ész érvek fontosak, hanem az egymás leszólása.

Eltévedtem. Ez nem az én topikom.

További kellemes beszélgetést! Kiszálltam.

2015. jan. 9. 20:02
 15/27 anonim ***** válasza:
41%

9-es! butaságokat írsz, de az is, aki védi ezeket a karikaturistákat.

Engem nem érdekelnek az arabok, na de! Ez egy liberális szenny! És ők kiabálnak mindig, hogy tolerancia, tolerancia, tolerancia! Erre ugye, mit csinálnak? Üzekedve ábrázolják mohamedet, jézust, stb. Nagyon értelmes, nem mondom, micsoda szint!

Na most, ha kapod a fenyegetéseket, akkor mit csinálsz? Ha tudod, hogy bármire képes, aki fenyeget? Hát tovább feszíted a húrt, csak azért is megmutatod, hú de jópofa vagy... Most lehet jajveszékelni, hogy terrorizmus, meg sajnáljuk őket. Hát én nem érzek semmit... Visszanyalt a fagyi!

2015. jan. 9. 20:12
 16/27 anonim ***** válasza:
39%
ja, és ha valami radikális jobboldaliak lettek volna ezek, akkor semmi megemlékezés nem lenne, meg google gyászszalag, meg, charlie vagyok, meg ilyenek! Képmutató banda!
2015. jan. 9. 20:15
 17/27 anonim válasza:
51%
Mert kiprovokálták. A muszlimoknál nem lehet Allahot ábrázolni, ám a Charlie Hebdo megtette, s ezt nem nyelték le. Egyébként a zsidó és keresztény vallásokat is gúnyolta. A Katolikus Egyház körülbelül 12-szer tett ellenük feljelentést, mert a karikatúráik nagy mértékben sértették őket. Persze, nem azt mondom hogy megérdemelték, amit tettek velük, de a bírósági ügyek ellenére folytatták, amit csináltak.
2015. jan. 9. 20:17
 18/27 anonim ***** válasza:
70%
Már bocs, de aki nem olvasott humormagazinokat gyerekkorában, legyen az Kretén, Ludas Matyi, Móricka vagy Pistike magazin, azt csak sajnálni tudom. A Charlie Hebdo ezeknek a felnőtt kivitele volt - no nem azért, mert ki volt rajzolva benne a fütyi, hanem mert elsősorban politikai poénokat lőttek el. Liberális szenny?! Mivan!? Akkor a középkorban is liberális szenny volt az udvari bolond, mert gúnyt űzhetett mindenkiből? Valakinek kiégett a viccreléje, vagy nagyon nehéz gyerekkora lehetett...
2015. jan. 9. 20:21
 19/27 anonim ***** válasza:
87%

13-as, nos félig egyetértek veled, nagyon jól mondod, ha egy szerkesztőség túl messzire megy, és az már a társadalom nagy részét megbotránkoztatja, akkor fel lehet lépni ellene, ahogy írtad helyesen, lapzárlat, bíróság. Ez egy civilizáld, mondom civilizált válasz lépés és nem pedig az agresszív válasz pláne nem gyilkosság. Nálam az verte ki a biztosítékot, hogy jó páran vannak akik még a terroristák cselekedetét helyeslik, egyszerűen elképesztő.

Nos én úgy látom, hogy egy szabad európai államban ismétlem Európában és nem Ázsiában, akár mennyien is gondolják, hogy ott vagyunk... szólásszabadság van, tudom ezt is sokan úgy gondolják, hogy felesleges jog a polgároknak, de őket várja a hőn szeretett Ázsiájuk erre mást nem tudok írni, nem egy ketten haltak meg a 19. században ezért a jogért (is), 56-ról meg ne is beszéljünk hogy hányan. Szóval én úgy látom, itt Európában, ha nekem van valamiről valakiről egy negatív véleményem, akkor hagyj mondjam már el úgy és ott ahogy én szeretném, sokan szeretik, de legalább is én szeretem a Family Guy-t, South Parkot, aki nézi ,tudja, hogy rengetek embert, gondolkodás módot, hitet figuráznak ki, főleg a keresztényet úgy alázzák ahogy érik, azt kellene megérteni, hogy ez egy vélemény, és aki egyetért az nézi vagy olvassa azokat a média termékeket, akik meg nem max kifejezi nemtetszését vagy feljelentést tesz, de nem öli meg őket, mert nem értenek velük egyet. Itt a különbség a gondolkodásban, nem mindig az agresszió meg a gyilkolászás a válasz mindenre.

2015. jan. 9. 20:42
 20/27 anonim ***** válasza:
58%
15-ös, Hmmm, én erre írtam egy nagyon HASONLÓ példát, Ha egy lány, késő este munkából vagy a bárhonnan, haza indul, elkapják és megerőszakolják majd végül megölik, ezzel te azt mondod, hogy a lány a hibás mert minek indult el este útnak és hogy ezzel provokálta az erőszakolót? A karikaturisták igen provokálták a muszlim hitűeket, de a szerkesztőség nem egy muszlim államban működött, hanem egy keresztény jogilag szabad országban, itt a különbség. Ha úgy nézzük a nő is provokálja azzal az erőszakolót, hogy egyedül megy haza, mert kapva kapna az alkalmon, de a nő még is sötétben megy haza mert, megteheti, ugyan ez a szerkesztőséggel is ez van, elmondja a véleményét, hogy mit gondol az iszlámról, ezzel provokálva őket, de attól nem ők a bűnösök, meg a hibások mert megölték őket, hanem a dzsihádisták, hogy tömegmészárlást hajtottak végre, és aki ezért a gyilkosokat helyesli azzal valami nagy gondok vannak.
2015. jan. 9. 20:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!