Hamarosan házasodunk ossze a Amerikai Menyasszonyommal. Igaz az ha folveszem az Amerikai állampolgárságot elvesztem a Szlovákot?
Szlovákia nem engedélyezi a kettős állampolgárságot.
Ebből volt már balhé, amikor szlovákiai magyarok felvették a magyart, akkor elvették tőlük a szlovákot.
Szóval, igen, elvesztenéd a szlovák állampolgárságodat.
hagy vegyék!
életem első 18 évét szlovákiában töltöttem és őszintén megmondom, akármekkora sz4r van itt MO-n. Inkább itt fizetem az adót ennek a retek kormánynak mint hogy azoknak a szemeteknek odakinn...
Ha lehetőséged van inkább Amerikai legyél mint szlovák!
3-as, írnál ide nekünk Szlovákiáról?
Komolyan érdekel, hogy milyen ott az élet.
Esetleg te, kedves kérdező?
Ha mást nem is, akkor privátot.
Nekem van ismerősöm aki Szlovák állampolgár, de itt Magyarországon házasodott. És ő mondta hogy a Szlovák állampolgárságot csak azért nem veszítette el mert házasság révén vette fel a Magyar állampolgárságot, és nem azért mert igazolni tudta hogy ő Magyar származású stb....
Házasság révén nem veszik el, más miatt viszont igen. Ha te állampolgári vizsgával szereznéd meg az állampolgárságot akkor ugrik!
Tisztazzunk nehany aprosagot.
Attol, hogy osszehazasodsz ("hamarosan") az amerikai (kis a-val irjuk:) menyasszonyoddal, meg nem leszel amerikai. Ha itt eltek az USAban, akkor beadod a zoldkartya kerelmet (vagyis hivatalosan a feleseged adja be, mert zoldkartyat sosem az ker, akinek kell, hanem aki az illetot tamogatja, ebben az esetben ez az amerikai hazastars). Szoval beadjatok a kerelmet es ha minden jol megy, allamtol fuggoen kb. 6-9 honap mulva lesz egy ideiglenes zoldkartyad. Ezzel mar johetsz mehetsz az orszagbol ki/be, dolgozhatsz, tanulhatsz, akarmi, csak epp szavazni nem mehetsz.
2 ev mulva beadtok megint egy kerelmet, hogy az ideiglenes zoldkartyad allandova valtozzon.
Amikor mar 3 eves a zoldkartyad akkor adhatod csak be az allampolgarsagi kerelmet, ami szinten allamtol fuggoen meg vagy fel ev.
Szoval mire te innen (marmint a mai naptol szamitva) amerikai allampolgarra valtozol lehet hogy Szlovakia is megszunik, vagy az USA megy tonkre, vagy meg akarmi is tortenhet...Raersz majd akkor ezen aggodni.
Nem, nem jól tudod . . . . .
Jelen esetben jogos a nagybetű, mivel Amcsi Menycsi, mindkettőt naggyal, hiszen Ő, a nagybetűs NŐ . . . .
Keresd ki a törvényt és olvasd el. Én ezt évekkel ezelőtt megtettem, és nekem is úgy rémlik, hogy ha házasság vagy születés révén válsz másik ország állampolgárává, akkor nem veszik el a szlovák állampolgárság.
Vagy ami még egyszerűbb, hívd fel azt a hivatalt, hatóságot, amelyik állampolgársági ügyekkel foglalkozik, és kérdezd meg őket. Nálunk ez a BÁH, nem tudom, Szlovákiában miféle hivatalok vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!