Magyarország lehet még valamikor nagyhatalom?
József Attila:
Magyarország messzire van.
Magyarország hegyeken túl van.
Onnan, rigókkal, éneklőkkel,
Jönne rövidke szoknyácskában,
Hajnal volna,
Szellős,
Világos,
Szép, tiszta üllők csengenének.
Uram, nem látta Magyarországot?
Tudom, nehéz a nyelve.
Tudom, nehéz a szívem.
Lányok, sokan, szaladnak,
Akár a reggeli szél,
Hajuk lobog a keleti égen.
Ő pedig kövér kalácsot fon,
Karcsúbb ő a liliomillat estéli árnyékánál.
Ott ősz van,
Kicsike kertjeinkbe
Zörgő, száraz virágokat ültet
Az Úr.
Kérdező, akkor talán végre egy olyan kormány kellene hazánk élére, amely ki is tűzi ezeket a nemzeti célokat, és lépéseket tesz érdekükben: tehát gyarapodni kellene lélekszámban és anyagilag, valamint az országnak területileg, azaz belakni és visszacsatolni a Kárpát-medence különböző régióit, a magyarság természetes életterét.
Mindehhez persze el kéne tűnnie az álhazafi Fidesz-politikusoknak, akik legfeljebb labdarúgó nagyhatalmat akarnak csinálni az országból (ez se nagyon megy), de pláne a "tanuljunk meg kicsik lenni" ballibeseknek is.
Azt, hogy Magyarország elvesztette hatalmi súlyát a Kárpát-medencében több tényező okozta szerintem.
1. A magyar egy bátor harcos népként érkezett ide, ez addig tök hasznos is volt amíg kardokkal kellett megvívni a háborúkat. Aztán már egyre jobban elkényelmesedtünk, később már nem a vitézség, hanem a fegyverek, a tüzérség vette át a döntő szerepet a csatákban, ahol csak szakképzett zsoldosok értek valamit.
2. Ahogy haladunk időben a jelen felé, egyre inkább kezdtek komoly államok kialakulni tőlünk keletre, a szomszédainkra gondolok. Tehát már nemcsak nyugat felé kellett figyelni, nemcsak megerősödtek katonailag, hanem egyesek túl is szárnyalltak... ezért hiú ábránd trianon, már nem azokat az időket éljük, a föld addig a mienk amíg képesek vagyunk megvédeni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!