Mit akarnak elérni a szlovákok ezzel az állandó magyar ellenességgel? Gondolok itt a nyelvtörvényre (undorító), Slota kirohanásaira, stb.! Mi a céljuk? , egy új vasfüggöny?!
Egy barátnőm felvidéki magyar, és azt mondja, náluk a hétköznapi-egyszerű szlovák és magyar emberek körében nincs ellenségeskedés. Amikor elkísértem őt Szlovákiába, én is úgy tapasztaltam, hogy a szlovákok sokszor voltak segítőkészek (pedig tudták, hogy nem ottani vagyok, a magyar rendszám miatt).
Fico, Slota és társai nem azonosak a szlovákokkal. (Vagy legalább is ezt remélem.) Szomorú és szánalmas a nyelvtörvény és az egész politika, amit ezek képviselnek.
16:11- nek:
Jobb lenne, ha kinyitnád a szemed, a jelenlegi két legnagyobb párt 4 évente hallgatólagosan egymásnak adja a hatalmat. Ezt akarod? Remélem nem, és azt is remélem, hogy a hozzád hasonlóak elhagyják az országot, tudjátok , kikre gondolok:)
Kedves Kérdező!
Egyáltalán tudod mit jelent a nyelvtörvény vagy csak félfüllel hallottál róla?
a nyelvtörvény annyit tesz hogy hivatalokban (mint pl bank, önkormányzat) a szlovák a használatos nyelv... racionális döntés végülis... mi is elvárjuk magyarországon h aki a bankba pénzt akar felvenni magyarul és ne angolul beszéljen...
amugy meg a szlovák-magyar viszályt csak a politikusok gerjesztik + a szélsőségek...de nem hiszem el h ugy átlagba viszály lenne magyar-szlovákok közt... utáld slotát, utáld azokat akik zászlót égetnek, de ne minden szlovákot mert elhiheted nem az összes utál minket...
"mi is elvárjuk magyarországon h aki a bankba pénzt akar felvenni magyarul és ne angolul beszéljen..."
Frászt várjuk el. Neki érdeke, hogy megértesse magát. Senki sem fogja mondjuk megbüntetni 100 ezer forintra azért, mert nem magyarul beszélt.
"Mit akarnak elérni a szlovákok ezzel az állandó magyar ellenességgel?"
Kb. 6000 éves politikai trükk a figyelemelterelés. Ha belföldön kudarcok vannak, akkor fenyegetettségérzetet kell ébreszteni az emberekben, és a figyelmüket külső konfliktusokra kell terelni. Amikor az USA-ban 1998-ban kirobbant a Lewinsky-ügy, akkor napokon belül bombázták Irakot. Amikor 1982-ben Argentína csőd szélére került és megszorításokat kellett bevezetni, hirtelen megtámadták a Falkland-szigeteket. Fico kormányzása nagyon dilettáns és szétesett, rajtuk röhög a fél világ (világbotrány lett pl. a szlovák rendőrség bombákkal való játszadozása; szintén bejárta a világot az autósztrádadíj-emelésük híre), mit lehet tenni ilyen helyzetben? rontani a kapcsolatokat Magyarországgal. Észak-Koreának is az a szokása, hogy ha felmegy a rizs ára, akkor mindig lesz valami határincidens. Ez egy ősi trükk, és a primitív emberekre mindig lehet vele hatni, mert minden országban van olyan csőcselék, amely a nemzeti büszkeségben és az idegenek gyűlölésében éli ki magát. Slota egy hülye, aki semmit nem alkotott, semmit nem tett azért, hogy Szlovákia sikeres ország legyen (csak keresztbetett Szlovákiának azzal, hogy rontja az ország jó hírét), és 5%-nyi szűkagyú futballhuligán mégis őt ünnepli, mint a szlovák érdekek egyedüli hazafias védőjét. Itthon sem ismeretlen ez a jelenség.
Mit akarnak elérni a szlovákok ezzel az állandó magyar ellenességgel? "- ugyanazt, mint sok magyar politikus - a semmiből népszerüséget csinálni. De való igaz, nagyon sok szlovákban megvan a magyarellenesség, amit sajna már az alapiskolákban is beléjük ültetnek. A jó mag pedig a jó talajban gyorsan csírázik.
„a nyelvtörvény annyit tesz, hogy hivatalokban (mint pl bank, önkormányzat) a szlovák a használatos nyelv.” – ez csak ott érvényes ahol a kissebség aránya 20% alatt van, és csak a jogi személyekre.
Tudjátok, hogy Slotának az első felesége magyar volt. No, ha olyan volt az anyós mint nekem akkor bizony megértem szegényt.
>felvidéki<
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!