Franciaország vasútja jobb, mint Németországé?
Én jártam mindkét országban, úgy tapasztaltam, hogy Franciaország vasútja jobb.
A német vasútállomások, viszont jobban néznek ki, a franciák kicsit elhanyagoltak, Magyarországéra emlékeztetnek.
A franciák több nagy sebességű pályával rendelkeznek.Németországban 2-3 pálya járható 300 km/h-val, a többi alacsonyabb sebességgel járható.Franciaországban jóval több, illetve van 320 km/h-val járható is.
Viszont, Németországban a regionális vasútközlekedés jobb,mint Franciaországban.
A franciák inkább a TGV-re, távolságira gyúrnak rá.
Mondjuk érdekes, hogy Németországban nem mennek rá annyira a sebességre.
Ti mit gondoltok erről?
Szerintetek melyiküké jobb?
Egyértelműen Németország.
A Franciáknál van egy nagyon jó TGV hálózat, de a németek is fel tudják ugyanígy mutatni az ICE-t.
A Franciáknál viszont sok kihasználatlan mellékvonal van, két pár vonatos alibi menetrenddel vagy anélkül, amíg a németek regionális hálózaton is nagyon jó ütemes menetrendet csinálnak, óránként vagy sűrűbben. Sőt, több esetben bezárt vasútvonalakat is újranyitnak. Ezen kívül van sok S-Bahn, Stadtbahn, Karlsruhei modell, tehát sokkal rugalmasabban kezelik a kategóriákat, és közlekedési szövetséggel egyszerű a szolgáltatást igénybe venni. Hátrány: amilyen jó, olyan drága is a jegy.
A franciák városi közlekedésben fejlesztenek inkább: sorra építik újra a villamosokat. Rengeteg villamoshálózat épült az utóbbi években. Mondjuk van honnan fejlődniük, majdnem mindet bezárták régebben.
Valószínűleg a Francia vasút valamivel jobb lehet,mint a Német,mivel Franciáknál fut a TGV,ami a világ leggyorsabb vonatja.
Egyébként ettől függetlenül a Német vasút és mozdonyai is elég korszerűek mai szemmel is.
Viszont,ha jól emlékszem a Németek már évtizedekkel ezelőtt akartak kifejleszteni egy hasonló gyors vonatot,ami nagyjából olyan gyors lett volna,mint a francia TGV.
Ha jól tudom később abba a Németek prototípusa kudarcot vallott.
Egyébként a TGV világrekordja 574 km/h (2007es adat.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!