Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » A liberális országokban...

A liberális országokban tulajdonképpen kultúra rombolás van?

Figyelt kérdés

Most olvastam, hogy Németországban az állami opera nem engedi Mozart egyik művét, pontosabban az "Idomeneo" nevű művet, mert az sérti az iszlámot meg egy vallási kisebbséget.

[link]

Pedig Mozart az európai kultúra, művészet része, sőt nem is akármennyire.

Az iszlám viszont nem része, semennyire sem.

De, volt egy csomó hasonló eset is.

Például Franciaországban egy iskolában nem jött a Mikulás, szintén a vallási kisebbségek miatt.

Aztán volt Brüsszelben az a karácsonyfa állítási botrány is.

Szóval, a lényeg, hogy a saját kultúrát fel kell adni az idegenek miatt?

2014. nov. 10. 19:16
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
64%

Na és ahhoz mit szólsz, hogy már a krampuszt se nézik jó szemmel mert ő a segédje/ szolgája/ a Mikulásnak.

Hülye vicc a liberalizmus. Ilyen formában egyértelműen az. Szolidaritásképpen vegye fel mindenki a kisebbségek vallását, meg szokásait...böh. Hányinger. Félreértés ne essék, nem vagyok kisebbség ellenes, még bevándorló ellenes sem, de ha idejönnek, ők alkalmazkodjanak, ne mi.

2014. nov. 10. 19:21
 2/18 anonim ***** válasza:
29%
Az Iszlám nem az európai kultúra része? Hallottál már Isztambulról, Boszniáról, Albániáról?
 3/18 anonim ***** válasza:
88%
Csak azt nem füzted hozzá, hogy BEZZEG NÁLUNK!
 4/18 anonim ***** válasza:
96%
Ez egy jogos felvetés. Elfogadni a másik kultúráját, nem a sajátunk megtagadását jelenti. Szerintem ezt félreértelmezik az emberek, behozni a sajátodat a közösbe nem az mint kiüríteni a zsákot.
2014. nov. 10. 19:23
 5/18 anonim ***** válasza:
37%
Imádom az ilyen "Most olvastam..." meg "Aztán volt.." típusú kérdéseket.
2014. nov. 10. 19:24
 6/18 anonim ***** válasza:
82%
#2 Törökországot és Albániát európai országként számon tartani?!Esetleg a bosnyákokat, de őket is szűken.
2014. nov. 10. 19:25
 7/18 anonim ***** válasza:
89%

Figyelj, egy időben, mint kamionsofőr sokat kompoztam Svédország felé Németországból. Kiel - Göteborg vonalon. Ez egy nagyon kényelmes kompjárat, szuper kaja, TV a kabinban meg hasonlók. Korábban a kabinban mindig volt az asztalon egy Biblia, mint sok szállodában. Gyakran belelapoztam, nem vagyok hívő, csak érdekelt (angol - svéd kétnyelvű kötet volt) hogy mennyit értek belőle. (Érdekelnek a nyelvek).

Aztán egyszer csak már nem volt, összeszedték őket. Gondolom, mert sérti a muszlimok vagy az ateisták érzékenységét. Ökrök.

Reméljük, ha majd a muzulmánok lesznek többségben, ők is ilyen türelmesek lesznek velünk szemben.

2014. nov. 10. 19:26
 8/18 anonim ***** válasza:
60%

Szerinted nálunk nem kultúra rombolás a magyar hagyományok helyett az amerikai szokások átvétele?

Kezdve a külföldi, idétlen neve adásával, az eljegyzési-esküvői szokásokkal, a Valentin-nappal, a Halloweennel. és a többivel.

2014. nov. 10. 19:36
 9/18 anonim ***** válasza:
66%
Ez épp azt mutatja, hogy liberalizmus terén van még mit fejlődnie ezeknek az országoknak is. Az úgynevezett politikai korrektség minden, csak nem liberális, alapvetően szembemegy a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságának elvével. Nevetséges, hogy vallási érzékenység miatt tiltanak egyes dolgokat, az iszlám közösségeknek is el kell arra a pontra jutniuk, hogy elviseljék a kritikát, ne törődjenek vele.
2014. nov. 10. 19:55
 10/18 anonim ***** válasza:
92%
Ennek már régen semmi köze a liberalizmushoz...
2014. nov. 10. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!