Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Mi lenne ha az EU ilyen lenne?

Mi lenne ha az EU ilyen lenne?

Figyelt kérdés

Tegyük fel azt a valószínűtlen szituációt, hogy az EU nem liberális/konzervatív/szocdem demokráciák összefonódása, hanem egy pán-európai fasiszta diktatúra. Lényege az, hogy etnikumok helyébe az "európai nemzetcsaládot" emeli, ami nem egy homogén dolog, hanem az európai kultúrák gyűjtőfogalma.

Célja az európai identitás és kultúra védelme, így minden olyan kultúra ami legalább 8-900 éves európai múltra tekint vissza az európai nemzetcsalád részének tekintendő, így védendő.

Ennek biztosítására az Európai Birodalom federalisztikus szerkezetű, minden európai nemzet alkot egy tagállamot, ahol az Eurofasiszta Központi Párt adott etnikai alegysége irányít, védelmezve az adott nemzet identitását és kultúráját, de ugyanakkor szem előtt tartja az európai nemzetcsaládot, így nem kerül összetűzésbe testvér európai nemzettekkel. Az ellen kizárólag a Birodalmon kívüli nem európainak tekintett nemzetek.

Minden tagállamnak van saját pártállamszervezete (az eurofasiszta párt helyi verziójával az élen) ami a helyi, nemzeti specialitásokra épít, így pl. magyaroknál van járás, csendőrség meg Kúria, a németeknél meg vannak tartományok, stb. Saját zászlójuk is van, amit a birodalmi zászlóval együtt használnak. A tagállamok rendelkeznek saját ünnepnapokkal, de vannak központi ünnepnapok, amikor a birodalom jeles eseményeit ünneplik.

Központi szinten az Eurofasiszta Központi Párt uralja a terepet, aminek felső vezetésének minden tagállam vezére automatikusan a tagja. Illetve rendelkezik egy kiterjedt bürokráciával ahová a helyi pártegységek legtehetségesebb tagjait választják be. A vezérek maguk közül kell, hogy válasszanak egy fővezért, aki lemond a korábbi helyi vezéri tisztségéről és teljesen az Európai Birodalom egészének szenteli magát. Ha a vezérek nem tudnak megegyezni egy héten belül, akkor minden helyi pártegységből egy elektort kell delegálni, akinek tilos saját nemzetének jelöltjére szavaznia. A fővezér kinevezése élete végéig szól, hatalma abszolút és megkérdőjelezhetetlen, joga van bárkit bármikor leváltani. Személyi kultusz főalakja mindig, hogy ő kell legyen, a helyi vezérek csak a másodhegedűs funkcióját tölthetik be a propagandában. A birodalmi hadsereg legfőbb vezére a fővezér, illetve rendelkezik egy a legeltökéltebb eurofasisztákból felállított magánhadsereggel, ami csak neki felelős. Szokásjog alapján a fővezér általában csak birodalmi ügyekbe szól bele, de ha egy tagállam vezérének viselkedése eltér az eurofasizmus elveitől akkor azonnal beavatkozik.

Mi a véleményetek? Ez a hipotetikus állam erősebb/jelentősebb lenne mint az Unió? Ha igen, miért, ha nem, miért? Milyen lenne a viszonya az USA-val vagy az oroszokkal?

2014. márc. 26. 22:21
 1/9 anonim ***** válasza:
40%

tl;dr, de gondolom csak a szokásos fotelnáci agymenés.

Nyelvtanházit megírtad?

2014. márc. 26. 22:35
 2/9 anonim ***** válasza:
Nekem ez sok, pedig ma már ittam... "pán-európai fasiszta diktatúra"? Mintha Svájcban kitörne a kommunizmus...
2014. márc. 26. 22:37
 3/9 A kérdező kommentje:
Ez egy hipotetikus szituáció ami 0%, hogy valóban megvalósul. Én szeretem a "mi lenne ha..." kérdéseket. Lecserélni a demokratikus EU-t egy fasiszta Európai Birodalomra érdekes koncepció egy alternatív történelmi regénynek. A pán-európai fasizmus pedig nem olyan új-keletű dolog: a II. Vh. 1942-től kezdődő szakaszában a németek egyre barátságosabbak lettek a többi fasiszta párttal szemben és egyre inkább pán-európai fasiszta összefogást hirdettek a "bolsevizmus" ellen, illetve fasiszta rezsimeket helyeztek a csatlós országok élére. A végére már nem-németek tömegei szolgáltak a Waffen-SS-ben (pl. két magyar hadosztály is volt). Csupán továbbfejlesztettem ezt az irányvonalat, és egy nemzet kiemelése helyett, az összes európai nemzetet egyenrangúnak állapítottam meg.
2014. márc. 26. 22:46
 4/9 anonim ***** válasza:

Olyan Mussolini féle fasiszta biztos nem lenne.

Viszont olyan "másmilyen" demokrácia, mint amilyen ma Japán, olyanra esélyesebb.

Japán elég tradicionális ország, de mégsem fasiszta, viszont nagyon vigyáznak a kultúrájukra.

2014. márc. 26. 23:12
 5/9 anonim ***** válasza:

Jobbikos vagyok, náci, rasszista, patrióta, de annyi baromságot, amit itt összehordtál, már rég nem láttam egy kupacban.

....

Egy ilyen államot szerintem rajtad kívül senki sem akar, még a jobbikosoknál radikálisabb jobboldaliak sem. Jó cakát.

2014. márc. 26. 23:13
 6/9 anonim ***** válasza:

Jobbik-szavazó.

Agyam eldobom.

2014. márc. 27. 01:23
 7/9 anonim ***** válasza:
Feltehető, hogy az EU egyre inkább szélsőjobbos lesz, mert szaporodnak azok a problémák, amik a szélsőjobbnak kedveznek (bevándorlók, megélhetési gondok, túlzott dekadencia, ami a többségnél egyre inkább kiveri a biztosítékot), de nem hiszem, hogy pont így fognak megvalósulni a dolgok, ahogy te azt leírtad.
2014. márc. 27. 06:51
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem maradna fenn hosszú távon, méghozzá a következő okokból:

1. A legitimitás hiánya. Az emberek hosszú távon nem szeretnek úgy engedelmeskedni valakinek, hogy arra nincs valami jó okuk, például a többség támogatása, különösen, ha már az emberek megszokták a demokratikus rendszereket.

2. Alapvetően a felállás és az ideológia ami mögötte van a nemzetek közti ellenségeskedést erősen elősegíti, tehát könnyen kialakulhatna ellenségeskedés és fegyveres konfliktus a tagok között.

3. A legnagyobb problémát a vezért abszolút hatalmában látom. Ha a hatalma korlátlan, akkor semmi sem akadályozza meg abban, hogy a rendszert a saját gondolatai szerint átformálja, ami a megsemmisülésével járhatna több okból is.

- Megparancsolhatná, hogy ezentúl ne legyen választás, hanem mondjuk a vérszerinti útódai örököljék a hatalmát.

- A saját nemzetét a többi fölé helyezhetné, ami vagy nemzeti birodalommá alakítaná lassan az Uniót, vagy a többiek lázadását okozná.

- Folyamatosan visszaélhetne a hatalmával más módon is, ami lázongásokhoz vezethetne.

- Hibás döntések sorozatát hozhatná következmények nélkül, ami a "Birodalom" meggyengüléséhez, széteséséhez vezetne.

2014. márc. 27. 19:25
 9/9 anonim ***** válasza:
#8: Ezzel én is egyet értek. Mivel ez egy fasiszta társadalom, a korlátlan fasiszta vezető a saját népét feltétlenül különbnek látja a többi népnél - ez a fasizmus lényege, és mivel korlátlan vezető, emiatt a népét a többi fölé emelné, és elintézné azt, hogy a következő vezető ha nem is feltétlenül a fia, de a saját népéből legyen.
2014. márc. 27. 20:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!