Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Ha Magyarország elfoglalná...

Ha Magyarország elfoglalná Kárpátalját, akkor Románia és Szlovákia vajon hadba lépne ellenünk Ukrajna oldalán?

Figyelt kérdés
Annyi fantáziálást olvasni mostanában arról hogy Putyin visszaosztja nekünk Kárpátalját, de szerintem ennek beláthatóan kellemetlen következményei lennének, mint azt a kérdésben is megfogalmaztam. A Kis-Antant újraéledne

2014. nov. 3. 22:44
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
98%
A honvédség nincs abban a helyzetben, higy bármit is el tudjon foglalni.
2014. nov. 4. 07:58
 12/19 anonim ***** válasza:
79%
A sarki kiskocsma az tökéletesen bevehető. :D Mikor én voltam katona valahogy mindig akadt egy-két szolgálatban levő társunk a kocsma körül. :D Persze üdítőre... aztán ha meg valahova menni kellett. Gyors szájvíz meg a többi. :D
2014. nov. 4. 08:04
 13/19 progizo ***** válasza:
71%

Őszintén szólva nem értelek titeket, akik itt egymást túllicitálva aggodalmaskodtok.

Elvégre azok szolgáltatnák vissza nekünk, akiknek jogelődje elszakította tőlünk. Ehhez a szlovákok, románok nameg a nyugatiak hogy jönnének már? A szlovákok katonai ereje szinte nulla, a románok meg csak hallgassanak, mert ők állandóan arra áhítoznak és azt hangoztatják nyilvánosan és legmagasabb szinten is, hogy márpedig Moldávia egyesülni fog velük.

Ha mi visszaszereznénk Kárpátalját, akkor ezzel kapcsolatban csak olyan országgal kerülhetnénk összeütközésbe, amely szintén áhítozik azon területünkre. Ilyenről viszont nem tudok.

2014. nov. 4. 09:32
 14/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, még úgy is hogy csak a válaszolók fele olvasta el a kérdést és a magyarázatot, a többiek meg csak a "Kárpátalját" szóig jutottak.

Nagy tévedésben vannak azok akik szerint NATO tagállamok nem háborúzhatnak egymás ellen, ez 1974-ben a görög és a török hadsereg között megtörtént a nem NATO tag Ciprus területén.

De egy ilyen helyzetben persze nagyobb a valószínűsége annak amit a #6 és #9 válaszolók írnak, a nyugati nagyhatalmak reakciójának mértéke attól függne hogy az oroszokkal addigra mennyire melegednénk össze. Mert az orosz hadsereg segítsége nélkül heteken belül kifüstölnének minket onnan, és ha a szlovákok nem is, de a románok biztosan megtámadnának minket közvetlenül amerikai és francia támogatással. Szóval ennyit érne a határrevizió, megint mi szívnánk a végén így vagy úgy.

2014. nov. 4. 10:20
 15/19 anonim ***** válasza:
Ha magyarország elfoglalná Ukrajnát akkor nyilvánvalóan az oroszok segítségével tenné. Namármost kötve hiszem, hogy Szlovákia vagy Románia vagy a NATO megmerné támadni az Oroszországi Föderáció szövetségesét az USA támogatása nélkül. Szerintem meg Obama nem akar háborúzni a világ 2. legerősebb országával (USA az első) amit még nácik sem tudtak elfoglalni gigászi méretei miatt. Az, hogy a jenkiknek atombombájuk is van az egy dolog, de az oroszoknak is van.
2014. nov. 4. 22:37
 16/19 anonim ***** válasza:
Ja és majd elfelejtettem, ahogy már előttem is írták a honvédgés nem tudná elfoglalni Ukrajnát. Se más országot. Még egy Budapest méretű várost sem. Nevetségesen kevesen vannak. Orbán meg a pénzt nem a fegyverkezésre hanem focistadionokra költi. (De kérdem én mért nem vizilaba csarnokra?)
2014. nov. 4. 22:39
 17/19 anonim ***** válasza:
Nem értitek a világ működését. Már rég nem fegyverekkel vívják a háborúkat, hanem gazdasági szankciókkal. Most Oroszország elfoglalt egy félszigetet, a katonák nem mertek egymásra lőni, puska helyett videokamerát fogtak egymásra. Kevesebb katona esett el, mint ahány milliódollár kár érte oroszországot. Ha Mo bármi ilyet tervezne, már a szankciókba belehalna még előtte.
2014. nov. 4. 23:06
 18/19 progizo ***** válasza:

Kárpátalja viszont nem olyan jelentős elhelyezkedésű terület, mint akár a Krím, és nincsenek rajta kőolajmezők sem. Az "egyszerűen csak" magyar föld.

Tehát sem az USA-nak, sem másnak nem érné meg érte háborúzni vagy minket szankcionálni, ha visszakerülne hozzánk.

Nehéz ezt megérteni?

2014. nov. 5. 13:32
 19/19 anonim ***** válasza:

"Nem érné meg minket szankcionálni" ?

Te Kárpátmedence géniusza, csak az utolsó 25 év világtörténelmét ha átnézed, azt fogod látni hogy a legkönnyebben és leggyorsabban mindig azokra az országokra vetették ki a gazdasági és egyéb szankciókat, akik teljesen súlytalanok a nemzetközi politikai életben. Magyarország ez utóbbi kategória. Lehet hogy hamarosan Kárpátalja megszállása nélkül is meg fogjuk érezni a szankciók ízét, ha Oroszország csatlósává válunk.

2014. nov. 5. 13:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!