Ha Magyarország elfoglalná Kárpátalját, akkor Románia és Szlovákia vajon hadba lépne ellenünk Ukrajna oldalán?
Orbán visszautasította, amikor felajánlották nekünk Kárpátalját...
Hát ennyire nemzethy ez a kormány.
Nem lépne hadba, NATO tagok vagyunk, Ukrajna nem az.
ENSZ fellépés lehetséges.
Mi nyilván nem foglalnánk el Kárpátalját, mert nincs mivel. Legfeljebb az oroszok leosztanák nekünk, ahogy te is mondod. Ekkor viszont a többi ország reakciója sem tőlünk függ, hanem az oroszoktól.
Mindenesetre búcsút inthetnénk az EU-, és alighanem a NATO-tagságunknak is, ami hosszú távon szinte biztosan orosz megszállást jelentene Kárpátaljástul, mindenestül.
Hát, amilyen labilis a világpolitikai helyzet, én nem tennék senkire!
Remélem: BORUL A BILI!
Ráférne a térségre!!!
Szerintem nem. Szlovákia és Románia kicsi, gyenge ország, megvárnák, hogy mit mond nekik Amerika és az EU.
Valószínűleg összeülne az ENSZ és az EU, NATO megtárgyalandó a válságot. Felszólítanák Magyarországot, hogy azonnal vonuljon vissza a határai mögé. Ha ezt nem teszi, erős nyomás alá helyeznék, szankciókat vezetnének be, de azonnal szerintem nem támadnának meg minket, mivel Magyarország mégiscsak NATO-EU tagállam.
Azonban ha ez hatástalan, Magyarország nem vonul vissza, az ENSZ BT és az EU támogatásával pár hét múlva felállna egy USA vezette nemzetközi koalíció és megindulna a katonai támadás Magyarország ellen. A hadműveletekben szerintem Szlovákia és Románia közvetlenül nem venne részt, de támogatnák, átengednék a területüket, valószínűleg rajtuk keresztül szállna meg minket a nemzetközi koalíciós erő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!