A román állam is ilyen gyenge, tehetetlen?
1691. rész Közbeszéd.
Arról szól, hogy Székelyudvarhelyen egy "családocska" rettegésben tartja az egész környéket.
Egy tucatnyi feljelentés történt már ellenük, de semmi nem történt.
Az előző lakhelyükön a lakosok felgyújtották a házukat, így tudták csak elérni, hogy legyen valami előrelépés az ügyben.
A román állam pedig még új házat is vett nekik + kaptak kártérítést.
Most, az új településen is ugyanazt csinálják, mint az előzőn.
Sokan pedáloznak vele ezen a fórumon, hogy a román állam micsoda kemény, szétcsap közöttük....stb
Aztán, a francokat, ugyanolyan "puncik", mint a magyar állam.
Miről félnek?Most gondolok itt a román, illetve magyar államra is?Az EU-tól?
Vagy pusztán szavazatszerzés céljából nem mernek fellépni?
A többségi-cigány viszony egyre inkább kiéleződik Romániában, úgy magyar, mint román nyelvterületen.Ott még nem tartunk, mint Magyarország, épp annyira nem kiélezett a helyzet, de már csak pár év kell elteljen, és ugyanaz a forgatókönyv le fog játszódni ott is.
A nyakam merem tenni rá, hogy előbb-utóbb Romániában is meg fog jelenni egy olyan politikai szerveződés, ami a cigányokkal szembeni keményebb fellépés érdekében fog szerveződni, és ebből is fog politikailag profitálni.
Azt mondjuk hozzátenném, hogy míg Magyarországon a 9,5 millió lakosból egymillió és százezer talán a cigányság létszáma, addig Romániában - ez az én személyes becslésem, erdélyi vagyok és eléggé sokat járom az országot - legalább 2,5-3 millió cigány él, csak a népszavazások ezt nem mutatják.Különösen Havasalföldön élnek nagyon nagy arányban, borzasztó látni, mennyire cigányosodnak el egyes területek.
Előző vagyok.
*népszámlálások a népszavazások helyett.Elnézést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!