Ha katalán lennél, szavaznál-e Katalónia teljes függetlenségére?
Én támogatnám! Minden kisebbségnek megjár a függetlenség, persze ésszerü társadalmi és geopolitikai korlátok között. Mivel Katalónia Spanyolország leggazdagabb régiója, így gazdaságilag Katalónia sokkal-sokkal jobban járna, hiszen AUTOMATIKUSAN maradna az EU-ban! Spanyolország pedig rosszabbul járna, hiszen a közös kalapba sokkal kevesebb pénz kerülne.
Ugyanez történt 1989-től Jugoszláviában! A szlovéneknek és horvátoknak elegük lett abból, hogy bevételeik mentek a belgrádi közösbe, ahonnan az újraelosztás után nekik csak csurrant-cseppent vissza valami, Dél-Szerbia, Koszovó, Makedónia, Montenegró és Bosznia-Hercegovina pedig fejlődött, mint atom!
Amikor felkínálták, hogy Jugoszlávia váljon igazi föderációva, és ne csak a nevében legyen az, akkor a szerbek ezt elutasították. Így tört ki a háború!
Katalóniának függetlenné kell válnia úgy, hogy marad az EU-n belül! És támogatnám a baszkok függetlenedését is.
Ebben biztos vagy, 12-es?
Úgy értem, hogy nyilvánvalóan a függetlenedési folyamat eleve arra a megállapodásra épül, hogy az összes EU-tagállam eleve beleegyezik ebbe - Spanyolországot is beleértve - azaz a függetlenné válás politikai folyamatába ez már eleve bele van építve, hiszen ellenkező esetben valszleg nem is vállalná Katalónia a függetlenséget!
Ennek utána kéne nézni valahol, de lusta vagyok most hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!