William Wallace forog a sírjában, hogy ennyi áruló van a Skótok között nem?
Skótok évszázadokon át az angolokkal harcoltak, hogy elszakadjanak tőlük, ne függjenek senkitől. Harcban nem sikerült elszakadni. Most csak szavazni kellett volna és kész.
Én ha skót lennék elsüllyednék szégyenembe, hogy ez lett az eredmény. Minden skótnak kötelező lett volna az elszakadás mellett szavazni.
Skócia most már egy igazi pancser nép...
Milyen illúzióid vannak a szabadságról, mondd? A skótoknak igen sok hasznuk van Nagy Britanniából, az elszakadás több évtizedes, nehézkes újjáépülést hozott volna. Ha nekem arról kéne szavaznom, hogy jól élek, cserébe be kell tartanom néhány tök ésszerű szabályt, vagy rosszul élek a kövi 30-40 évben, a "hős" (más emberek gyilkosa az én szememben sose hős, akármilyen eszme is áll mögötte) nagyapám emlékére, azt hiszem könnyedén tudnék dönteni. Anglia azért nem a patás ördög, a Skótokkal szemben se.
Tipikus kádárista felfogás. Ott a haza, ahol a zaba.
Ha 1848-ban, 1956-ban így gondolkoztak volna az emberek, nem harcoltak volna ki maguknak többletjogokat.
Amit pedig a skót (és magyar) szabadságharcosokról írtál, vérlázító. A britek igázták le a skótokat és nem fordítva. A vöröskabátosok szállták meg Skóciát és mészároltak le tízezerszám embereket. Aki a hazáját védi nem gyilkos.
Amúgy meg az elszakadás után ugyanúgy lehet nemzetközi szerződéseket kötni Angliával.
Új pénzt, Új hivatalokat, törvényeket alkotni nehéz lett volna. Ráadásul egy baromi nagy államadóssággal is kezdtek volna.
És bizony ott hanem is 30 évig, de 10 évig elég ramaty volt a helyzet. Én is azt mondta volna a szívemmel, hogy persze, de az eszem pedig nemet mondott volna.
Mert jó dolog hazafinak lenni, csak hazafiságtól nem lesz tele a gyomrod, és nem lesz fedél a fejed fölött.
Maradjunk annyiban, hogy a történelem nagy alakjai nem azok közül kerülnek ki, akik a hasukat jobban szeretik, mint a saját nemzetüket, hazájukat.
Állítólag Júdásnak is nagy szüksége volt pénzre, jól jött neki a 30 ezüst. De milyen árat fizetett érte!
1985-ben Grönland kilépett az EGK-ból (EU elődje) és láss csodát, jobban élnek, gazdagabbak, mint előtte. Elegük lett, hogy a zunijóóó megcsapolja, lefölözi az anyagi forrásaikat. Basszus, félszázezer inuit bennszülött kiharcolta a kilépést, nehogy már Európa nagy nemzetállamainak ne sikerülne.
Grönland is népszavazást fog tartani a Dániától való végleges elszakadásról. Ott már vágják a centit, szó sincs arról, hogy izgulni kéne, 100%, hogy elszakadnak.
Száz szónak is egy a vége, Grönland 1985-ben precedenst teremtett és ezzel valósággal sokkolta az EGK fejeseit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!