Lehet valamilyen következménye az ebolának ránk, európaiakra nézve?
23.08
fél nap alatt is bárki eljuthat bárhová, isten hozott a XXI. században. szóval továbbra se értem, hogy mennyiben releváns, hogy három nap vagy hét a lappangási idő.
23-as, azért mert annyi ideig kellene karanténban tartani a beérkezőt. Ha nincs semmi baja ezután mehet. Mindig is így ment, csak még nem elég nagy a járvány és egyesek hülyéskednek valódi megoldás helyett.
Másrészt a holttesteket tök fölösleges hazacipeltetni, hamvasszák el aztán már nem veszélyes. Mi a fenéért kell folyamatosan szerencsejátékot játszani járványveszély idején? Ezek még mindig temetnek, mert az jó. A sok vallásos hülyét első körben kellett volna kirúgni az egész irányításból. Otthon szórakozzon, ne a más életével.
Másrészt a spanyolnak lyukas lehetett a védőfelszerelése. Persze, hogy elkapta. De eleve nem kellett volna hazahozatni senkit aki beteg, nem lehet néhány ember miatt az egész társadalmat veszélyeztetni.
Félelmetes, hogy én diagnosztizáltan pszichopata vagyok, mégis a "normális" emberek többsége így gondolkozik:
" engem teljesen hidegen hagy, hogy pár afrikai meghal (úgyis sokan vannak meg túlnépesedés etc.), de ugye ide sosem fog eljutni?"
Miért, mik vagyunk mi, istenek? Ugyanúgy 46 kromoszómád van, mint nekik, és bármennyire fáj is, ugyanabba a fajba tartozunk mindannyian.
Bár nőné ki magát világméretűvé a járvány, akkor legalább jó néhány hozzád hasonló "nyugati" s*gget is magával vinne. (Igen, tudom, hogy én sem vagyok kivétel, de én nem félek a haláltól...)
Akkor másképp fogalmazok: én empátia nélkül is igazságtalanabbnak tartom az elnyomottak helyzetét, mint a "normális" emberek empátiával. Ami érdekes...
Nem mellesleg éppen azért tartunk itt, mert a "normális" kisemberek fenntarthatóvá teszik a jelenlegi világpiacot, amelynek ez az elnyomás az eredménye. Holott azok az emberek semmivel sem kevesebbek, mint te, vagy én.
Ők elpusztulhatnak ebolában, de mi nem. Ennek van egy olyan áthallása, hogy mi többet érünk, mint ők. Holott csak szerencsések vagyunk, hogy mi ide születtünk, és nem oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!