Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az amerikai polgárháborúban...

Az amerikai polgárháborúban az Unió vagy a Konföderáció oldalára álltatok volna szívesen?

Figyelt kérdés
Ebben az időszakban az Egyesült Államok a szétesés szélére került. A déli államok (Konföderáció) el akart szakadni az Uniótól és független szeretett volna lenni. Az általános hittel szemben az amerikai polgárháború nem a néger rabszolgák emberi jogai fölött tört ki, hanem gazdasági, illetve politikai okok miatt. A háború előrehaladtával került be a képbe ez a kérdés. Végül a feketéknek Abraham Lincoln vezetésével az Unionisták adták meg a jogaikat, és maguk mellé állították őket. Akik harcoltak is a Unió oldalán a Konföderáció hatalmas felháborodására. Unió vezetői: Abraham Lincoln, Ulysses Simpson Grant. Konföderáció vezetői: Jefferson Finis Davis, Robert Edvard Lee
2014. szept. 21. 12:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%
10# egyetertek, van sok jambor neger akik nemtudtak teljesen beilleszkedni de megsem bunozok..ok is csak egy kis megertest,parbeszedet szeretnenek a tarsadalom tobbsegevel.amugy meg az afroamerikai kozosseg,ha lehet ilyet mondani, kierdemelte a helyet az amerikai tarsadalomban.megmutattak hogy tudnak hadat viselni is ha kell, tudnak kemenyen dolgozni etc etc.es jelentos tobbseguk nagyon normalis,meg ha sok a szegeny koztuk.
2014. szept. 21. 17:12
 12/18 anonim ***** válasza:
53%

10-es:

Libsi provokátor

11-es: Diszlexiás

Jöhet a lehúzás :D

2014. szept. 21. 17:18
 13/18 anonim ***** válasza:
0%
miert lennek diszlexias? Gamer
2014. szept. 21. 17:20
 14/18 hollófernyiges ***** válasza:
0%

"Az általános hittel szemben az amerikai polgárháború nem a néger rabszolgák emberi jogai fölött tört ki"

De, afölött. Ez a gazdaságis duma a 70-es évek előtt íródott amerikai tankönyvekben volt benne, nehogy megsértsék a déliek érzelmeit. Egyébként minden déli államból legalább egy önkéntes fehér század harcolt az Unió hadseregében (nem beszélve a feketékről) és a jenkik sikereihez hozzájárult, hogy konföderációs területen mindig találtak olyat aki segítette őket és beköpte a szürkék hadmozdulatait. Fordítva ez már nem volt igaz.

2014. szept. 21. 18:16
 15/18 anonim ***** válasza:

#10-es vagyok.

#12-es! Miért lennék provokátor? Kérlek cáfol meg azt amit írtam. Kérlek mond meg itt mindenki előtt, hogy az előző hozzászólásom melyik része volt hazugság, és magyarázd is meg. Mert színtiszta igazságot írtam. De ha te jobban tudod, akkor meséld már el nekünk mi is történt valójában. Mert ha így lepontoztak, akkor biztos nem az, amit én írtam.

2014. szept. 21. 18:46
 16/18 anonim ***** válasza:
0%
10# es engem miert? valszeg sok itt a rasszista.
2014. szept. 21. 19:25
 17/18 anonim ***** válasza:

Ismét #10 vagyok. Megértem hogy elegetek van a bűnözőkből, elhiszem, hogy a politikusok sokszor igazságtalan törvényeket hoznak, de most őszintén. A hozzászólásomban mi volt az, ami miatt én 0%-ot érdemlek? Ha harcra került volna a sor az északiak mellé állok, mert ők voltak többen, mert ellenzem (de nagyon) a rabszolgatartást, és igen, az hogy az északik győzelme után milyen fordulatot vett az USA, annak semmi köze az akkori dolgokhoz, mert lehet hogyha a déliek győztek volna, sokkal rosszabb lenne. Lehet egész máshogy alakult volna a történelem, az is lehet, hogy akinek most vannak olyan rokona aki az USA-ból származik, az most nem élne. De akkor sem harcolnék a déliek és a modern rabszolgatartók oldalán, csak azért, mert az ő rabszolgáiknak a bőrszíne fekete, és mert az ellenfelük párszáz év múlva bevezeti az xy ideológiát. Az ember ember, bőrszíntől függetlenül.

És a #12-estől még mindig várom a magyarázatot, hogy miért vagyok libsi provokátor akkor, ha semmi olyat nem mondtam, ami nem úgy lenne. Még mindig várom a magyarázatot, hogy miért pontoztak le ennyien. Mert ameddig nem kapok, addig nekem lesz igazam. Ne adjátok meg azt a lehetőséget hogy igazam legyen, most itt a lehetőség, cáfoljátok meg, amit akkor mondtam.

"Az általános hittel szemben az amerikai polgárháború nem a néger rabszolgák emberi jogai fölött tört ki, hanem gazdasági, illetve politikai okok miatt."

Ha gyurcsány ferenc nem azért adna neked 120 millió forintot mert kedvel téged, hanem valami más érdekből, akkor nem örülnél neki? Szerinted az akkori rabszolgákat érdekelte az, hogy miért is szabadítják fel őket? Egyszerűen csak örültek neki, semmi több. És szerinted az emberiség hány %-át érdekli az, hogy miért szabadították fel a rabszolgákat? Valamiért megtették, és bár nehezen, mégis megtették. Az, hogy valójában miért tették az senkit sem érdekel, majd Istennél magyarázkodhatnak, vagy a lelkükben lerendezhetik a dolgot, de nekünk nem kell magyarázat.

2014. szept. 21. 22:44
 18/18 anonim ***** válasza:

Gamer (vagy akárki más), még mindig nem írtál (írtatok) semmi érvet, amiért lepontoztatok, pedig azért az ember elvárná, hogy ha valakit valamely állítása miatt lepontoztok, akkor megmondjátok már azt is, hogy mi lett volna a helyes állítás, ami 100%-ot érdemelne (vagy hogy miért pontoztatok le). A való életben is biztos ilyen lehetsz, ilyen kis gyáva, buta, rosszindulatú. Látod látod, ha nem ilyenek alkotnák a jobbikot meg a szavazótáborát, akkor talán még rájuk is szavaznék. Így viszont csak annyit tudok mondani, hogy tanulj egy kis történelmet, és akkor majd megtanulod, hogy a négereket úgy cipelték be mint rabszolgák, és nem pedig maguk mentek. És ha már itt tartunk végigolvashatnád újra amit írtam, mert ha jobban átgondolod láthatod, hogy nem állítottam egy hazugságot sem, ti hazudtatok azzal, hogy a 0%-kal valótlannak akartátok titulálni a válaszom.

Üdv: #10

2014. szept. 23. 16:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!