Az amerikai polgárháborúban az Unió vagy a Konföderáció oldalára álltatok volna szívesen?
A Konföderációnak joga volt kiszakadni az USA-ból, Észak törvénytelenül és erőszakkal tartotta őket bent az államszövetségben.
Lincoln azzal, hogy többször is elutasította az elszakadást, a békés utat, gyakorlatilag kiprovokálta a háborút.
Sarkított példával a helyzet úgy nézne ki, mintha Magyarország ki szeretne lépni az Európai Unióból, de ezt ellenezné az EU és katonailag megszállná Magyarországot.
Eszak! De csak azert leptem volna be a seregbe, mert tudom hogy ha gyozunk, akkor a feketek felszabadulnak.Masreszt meg a gyozelemmel ismet egyseges lesz az orszag, nemlehet hagyni hogy szetszakadjon mert igy a legerosebb ahogy ma is egyutt az 50 allam.
Az mas kerdes hogy sajnos joforman az 1950's evekig szinte csak utcaseprok lehettek valamint diszkriminalva, es megvetve voltak etc etc.De senkinek nincs joga mas emberekkel igy banni ahogy foldesurak tettek akkor.Persze voltak rendesek akik nem hogy nemis bantalmaztak a szolgaikat, hanem felszabaditottak oket, es kesobb akar fizetesert is dolgoztak tovabbra is az adott ultetvenyen etc etc.Vagy azzal az oklevellel a kezukben ami kijelenti hogy ok szabad emberek, elmentek valahova dolgozni,persze ha felvettek oket.Hisz a rasszizmus tombolt.
Szerintem azért nem ilyen fekete-fehér a kép, hogy az északiak a jót testesítették meg, a déliek pedig a rosszat.
Persze ott volt a rabszolgatartás, ami természetesen elvetendő dolog, csakhogy az északiak sem voltak ám angyalok. Biztos tele volt az északi hadsereg gyárakból jött tanulatlan munkásokkal, akik simán raboltak-fosztogattak, megerőszakoltak nőket...
Úgyhogy, ha az a kérdés, hogy kinek az oldalára álltam volna? Ha délen laktam volna, akkor természetesen a Dél oldalára. Én ellene vagyok a rabszolgatartásnak, és biztos nem mindenki tartott délen rabszolgát. Viszont azt nem néztem volna tétlenül, hogy jön az unionista hadsereg, és feldúlják a lakóhelyemet, a családom női tagjait megerőszakolják stb. Egyszóval, a lakóhelyem védelme miatt a támadók elleni hadseregbe álltam volna be.
Ha északon lettem volna, akkor ugyanez a helyzet, csak fordítva.
És szerintem ott és akkor, amikor az események zajlottak, a mindennapi ember szintjén hasonló megfontolások voltak. Szép és nemes dolog az állam egysége, rabszolgafelszabadítás stb., de nem hiszem, hogy ezek a magasztos eszmék mozgatták volna a legtöbb katonát, akik részt vettek azokban a harcokban.
Egyértelműen az Unió. Eleve a törvényes szövetségi kormányt ők képviselték, a Konföderáció csak egy szakadár terület volt, nem mellékesen a déliek is tudták, hogy ezt a háborút nem nyerhatik meg, észak lakossága háromszor akkora volt, mint délé, az ő kezükben volt szinte a teljes ipar, a hadiflotta (a Konföderáció szinte minden kikötője blokád alatt volt), tehát a Konföderáció bukása csak idő kérdése volt. Ez veszett ügy volt már a kirobbanásakor is, a világ egyik legértelmetlenebb fegyveres kofliktusa volt az amerikai polgárháború.
Egyébként szívesen pont a konfliktus értelmetlensége miatt egyik oldalra sem álltam volna.
"Én rasszista vagyok, úgyhogy alapból a déliek mellé álltam volna. Főleg elnézve a bűnözői réteget amit Észak kitermelt belőlük azóta. Amit itthon mutogatnak filmeket a kötelezően szerepeltetett fekákkal az csak álommese a valósághoz képest."
Te idióta. Az amcsik meg az angolok cipelték oda anno a négereket, akiknek semmi bajuk nem volt a fehérekkel. A fehérek jöttek és vitték el őket a hazájukból. Tehát az a hibás a négerek elterjesztésében, aki beszállította őket. Vagyis a te rasszista fajtád, akik direkt négereket dolgoztattak, mert ők képtelenek lettek volna rá.
A másik pedig az, hogy a bűnöző réteget nem az észak termelte ki, az USA déli és északi felén is ugyanúgy, ugyanakkora arányban vannak bűnözők, fehérek is, feketék is. Azonkívül akkoriban nem azért harcoltak az északiak, hogy terjesszék a dicső liberalizmust, és hogy direkt a fehéreken bosszút álljanak, hanem azért, mert nem akarták, hogy az akkor még ártatlan négerek láncra verve döglődjenek. És még egyszer mondom, nem pedig azért, hogy a sátánt szolgálva direkt keresztbe tegyenek az fehér embereknek.
Az, hogy közben mind az északi, mind a nyugati társadalom keveredett, egyre jobban kiemelkedtek a bűnöző rétegek. A négerekre pedig akkoriban furcsa szemmel néztek, úgyhogy nem csoda hogy nem tudott mindegyik beilleszkedni. De ha az olyanok mint ti nem lettek volna, biztos jobban sikerült volna nekik.
Nagyon érdekes, hogy ezeket a töppedt agyaddal nem tudtad végiggondolni. Járd ki a 8 általános, és talán akkor majd sikerülni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!