Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Szerintetek az USA, EU, NATO...

Szerintetek az USA, EU, NATO stb. tényleg a demokráciáért, emberi jogokért küzd a világban a gonosz megtestesítőivel szemben?

Figyelt kérdés

2014. szept. 6. 15:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nem, elsősorban a saját és az állampolgáraik érdekeit érvényesítik, ahogy az minden normális országtól/nemzettől/szövetségtől elvárható lenne.
2014. szept. 6. 18:37
 12/16 anonim ***** válasza:
10-es és mit szólsz ahhoz, hogy nálunk a TESCO-ban teljesen biztonságos akciós termékeket vásárolni, hiszen ugyanolyan jók, mint a normálisak, csak hamarosan lejár a szavatosságuk, míg az imádott Keleten, most konkrétan Egyiptomban a Carrefour nevű multiban az akciós termék egyenlő a romlottal. Nemrég írta ide a gyakorira egy ott élő magyar nő, hogy időnként megveszik azt, mert nincs másra pénz és mindig gyomorrontást kapnak tőle.
2014. szept. 6. 19:15
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

A saját határai között igen. Az USA-ban vagy az EU-ban tényleg jobb az életszínvonal és nagyobb a szólásszabadság mint másutt. A saját határain kívül pedig nemigazán törődik vele.

Emberi jogokat sárbatipró diktatúrákat tart fent (Szaúd-Arábia, Dél-Vietnam anno, Chile anno), demokratikusan megválasztott kormányokat takarít el gusztustalan módszerekkel, hogy a helyükre valami disznó diktátort ültessen (Chile, Nicaragua), terroristákat támogat és fegyverez fel (mudzseheddinek, kontrák, Szaddam Husszein, Szíria) szóval egy álszent mocskos bandának tartom őket.

Persze hogy szívesebben élsz szabad emberként New York-ban a nyolcvanas években, mint Chilében, ahol a katonai diktatúra letérdeltet és jelöletlen sírba lő. Aztán akkor tessék valamit mondani, amikor rájössz, hogy a mind kettőt ugyanazok az erők hozták létre és tartják fent...

Myzantro, neked meg csak halkan szólok, hogy Törökország NATO-alapítótag, az Amerikai Egyesült Államok és Izrael szövetségese.

2014. szept. 6. 19:17
 14/16 A kérdező kommentje:

Igen, én is valahogy úgy látom, ahogy az előttem szóló (#13). Itt van pl. ez az ukrán-sztori...

Na itt meg is jegyezném, hogy engem nem érdekelnek az oroszok, tehát attól, hogy kritikusan fogalmazok a Nyugatról, nem vagyok oroszimádó. Milyen fekete-fehér, ostoba gondolkodás már ez? Nem is kell szeretni őket, de annyi biztos, hogy Oroszország nyíltan nagyhatalmi politikát játszik, azaz tudjuk, mire számítsunk tőle, nem nagy meglepetés, amit Putyin tesz.

Nem is olyan régen kivált Szerbiából Koszovó. Persze Szerbia ezt nem fogadta el, és az oroszok is kiálltak a szerbek mellett, mert ezt diktálták a politikai érdekeik. Persze a nyugat egyből jött a könnyfakasztó szövegeivel, hogy emberi jogok, meg hadd döntse el a koszovói nép, meg önrendelkezés és anyám p@csája. Ott bezzeg eldönthette a nép, hogy mit akar...

És most mi történik? Ukrajnából akarnak kiválni az oroszok, ami ugye az orosz nagypolitikai érdekeknek kedvez, de lényegében teljesen ugyanaz történik, mint Koszovó esetében. Itt pedig a szakadárok a náci Putyin láncos kutyái a Nyugat szemében... Na ez az az undorító álszent dolog, amit utálok a Nyugatban.

Most komolyan, milyen állam ez az Ukrajna? 1991 előtt híre-hamva nem volt, semmilyen történelmi előzménye nincsen, egy mesterségesen összetákolt kamuállam az egész. Ilyen területekhez, hogy Kárpátalja, Krím pedig az égvilágon semmi közük, kb. annyi közük van hozzájuk, mint Madagaszkárnak Kamcsatkához. Egyértelmű, hogy a Nyugat tesz Ukrajnára, csak azért nem támogatja a szakadár oroszokat, mert a kiválásuk az orosz nagypolitikát erősíti. Ellenben elfogadnák, mint Koszovó kiválását...

2014. szept. 7. 03:38
 15/16 anonim ***** válasza:
36%

"A NATO-nak hála leszerelhettük a működésképtelen sorkatonaságot, növelve a GDP-t, de úgytűnik neked minek is sorolom..."

aki nem akar látni, annak mutatni is fölösleges.

most ez a szemellenzős neokommunizmus a divat, a nyugat rossz, oroszországot meg kínát kell követni, megmondta a zsidó bankár alapítványából támogatott, oxfordban, tücsökszakon végzett vezér.

de mint látjuk az emberek változnak, reméljük nem csak rossz irányba.

"ha élelmiszerről van szó, akkor inkább maradjunk a hazainál. Ez még nagyjából biztonságos, szemben azzal a moslékkal, amit a különböző bevásárlóközpontokban kapni. (Ahol a gyümölcslé is csak 10%gyümölcslét tartalmaz, a tej csak reggeli ital és savóból készül stb...) "

a legtöbb nagymagyar akit eddig ismertem, mind tescoban meg sparban vásárolt. megveszik másfélseres áron ugyanazt a gyártású terméket ha rajta a lobogó meg hogy magyar tejföl, de valódi tejet sem ittak még életükben.

"A technikai eszközök nevetségesen bóvlik, életartamuk alig haladja meg a garanciát, miközben a Bécsből becsempészett rádió még mindig szól... "

nem mintha a kínai termékek minőségükről lennének híresek. ez nem keletnyugat hanem modern tömeggyártás vs időtálló minőség kérdése, úgyhogy hagyjuk.

és akkor nem is reagálok az imf kölcsönnél magasabb kamatlábon felvett orosz kölcsönre, amit érthető okból nem reklámoz a párt, meg az összes butaságra amit összehordtál.

fölösleges megmagyarázni annak, aki csukott szemmel kiabál.

"Myzantro, neked meg csak halkan szólok, hogy Törökország NATO-alapítótag,az Amerikai Egyesült Államok és Izrael szövetségese"

én meg szólok hogy, hogy törökország a natohoz az alapítás után csatlakozott, és izraellel nem tart fent diplomáciai kapcsolatot. az usaval a naton keresztül szövetséges, de érdekes szövetség az, ahol amerikai népirtásnak nevezi az iraki műveletet.

ráadásul erdogan tovább rontja az usaval a kapcsolatot, évek óta negatív az irány mind2 viszonylatban, netanyahut hitlerrel hozta párhuzamba.

meg szólok, hogy ott még több ember éhezik mint magyarországon, pedig 1 fokkal jobb a befektetési besorolása, a demokrácia index szerint pdig nem is demokrácia hanem hibrid rezsim.

de majdnem talált.

nem egy ilyen országot kellene mintának tekinteni, és tőlük várni a segítséget, de csak évek kérdése, hogy magyarország is ide jusson.

"Na itt meg is jegyezném, hogy engem nem érdekelnek az oroszok, tehát attól, hogy kritikusan fogalmazok a Nyugatról, nem vagyok oroszimádó."

akkor mondj egy harmadik erőt aki szerinted példakép. irán? kína?

elég egyértelmű, politikai nyomásból lett ennyi nyugatgyűlölő hirtelen.

azt meg szintén felejtsük el, hogy norvégiához meg svájchoz hasonlítjuk magyarországot, mint a vezér teszi.

ha meg magyarország az imádott példa, előbb azt kellene észre venni, hogy itt mennyi demokrácia, emberi jog van, aztán kutakodni máshol.

van egy kis különbség koszovó meg a szomszédos országból beözönlő katonák és terület elcsatolása(nem függetlenítése)között.

"Most komolyan, milyen állam ez az Ukrajna? "

ezen tudok segíteni:

[link]

---

akárhogy is nézzük, az emberek angliába és németországba emigrálnak, nem keletre.

ez azt bizonyítja, hogy az emberek többsége szerint nyugat jobb mint kelet.

2014. szept. 7. 18:36
 16/16 anonim ***** válasza:

Emberek! Írtam egy választ ide, hogy NEM támogatom a török politikát. Nekimentem Myzantrónak, hogy milyen jogon nevez engem erdoganistának, milyen jogon mos vele össze?

A válaszom rejtélyes módon eltűnt.

Szíves gratulációmat szeretném küldeni mindenkinek :-)

2014. szept. 10. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!