Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Kelet-Európában miért csak a...

Kelet-Európában miért csak a fővárosokat, nagyobb városokat fejlesztik?

Figyelt kérdés

Jártam több kelet-európai országban is és ezt tapasztaltam.

Szlovákiában Pozsony egyre szebb, de azonkívül az egész ország egy putri, a kisebb falvak tele voltak "indiánokkal" az út közepén tolták a babakocsit, meg ott "járőröztek"

Gyakran járok Szlovákiában, élnek ott rokonok.

De, Oroszország szintén hasonló.Moszkvában szuper egysínű magasvasút van, ami Európában teljesen egyedi, meg fejlett metróhálózat, minden.De egyre kelet fele haladva, azok a tipikus szovjet panelrengetegek fogadnak fejletlen infrastruktúrával.

Dolgoztam Ausztriában, órási a különbség.

Magyarországon voltak, akik kinevettek, amikor mondtam, hogy egy faluban laktam ott.

Falunak falu volt, de nagyon fejlett, volt rendes bevásárlási lehetőség, sportolási lehetőség, konditerem, golfpálya, minden.

Azt nem értem, hogy Kelet-Európában miért nem fejlesztgetik a vidéket, egy kicsit.

Teljesen elvan hanyagolva.

Régebben azt hittem, hogy ez magyar sajátosság, de, ahány volt szoci országban jártam, mindenütt ez a helyzet.

2014. aug. 24. 19:35
1 2
 11/17 Singham ***** válasza:
Utolsó: a baj, hogy sajnos fordítva van: Budapest húzza magával a vidéket. Ugyanis mi megy most? Ölik bele a sok pénzt Budapestbe, vidékre nem jut semmi se, Budapest se fejlődik meg a vidék se, mivel vidékre nem jut már pénz.
2014. aug. 27. 07:11
 12/17 anonim ***** válasza:
Felfele lehet, hogy húzná, de lefele vidék fogja.
2014. aug. 27. 11:54
 13/17 anonim ***** válasza:
Sajnos tényleg egész Kelet EU úgy néz ki, mint egy Putri "vidékileg" mindegy, hogy Magyarországon, Szlovákiában, Romániában, Ukrajnában vagy Szerbiában vagyunk. Horvátoknál nem tudom mi a helyzet, arra még nem voltam.
2014. aug. 27. 18:57
 14/17 Singham ***** válasza:
Mint írtam már lefele húzza BP az egész országot. :) Nem fogok számokba menni, hogy hány milliót költenek BP jelenlegi színvonalának megtartásával, de annak a feléből is jó pár másik nagy várost fellehetne húzni BP szintűre. :) Ezzel is ugyanúgy visszahúzza a vidéket. :)
2014. aug. 28. 08:08
 15/17 anonim válasza:

Nem tudom, hogy voltatok e már Kelet-Magyarországon, de én itt élek, a legelmaradottabbnak tartott Szabolcsban!

Hát egyáltalán nem azt tapasztalom, hogy le lenne tojva ez a térség. Évek óta nem lehet úgy átmenni egy egy városon, hogy ne látnál valami építkezést, vagy javítást. És ezek (ha nem is olyan hamar) el is készülnek, nem csak dísznek vannak. Bárhol megállsz (és most tekintsünk el a faluktól, amik egy utcából állnak) meglátod, hogy a főterek mennyire ki vannak nyalva. A városomban körülbelül 10.000-en élnek, de a főtéren 2 szökőkút is van, sőt még "nagyvárosias" kávézók és cukrászdák is.

Nem mondom, hogy tegyetek körutazást itt, de elég Nyíregyházát megnézni. A legkeletibb megyeszékhelyünk, és még is olyan a belváros, mint bárhol nyugaton. Azt se tagadom, hogy a külső részek simán lehetnének Ukrajnában vagy Oroszországban, de a fejlődés már rég elindult belülről.

2014. aug. 29. 12:39
 16/17 anonim ***** válasza:

Munkahely attól még nincs ezekben a megyékben.

Másrészt meg épp ez a baj az eddigi kormányokkal. Náluk keletet Nyíregyháza jelenti, pedig az igazából észak-kelet. Mivel így gondolkoznak, hogy a legelmaradottabb megyét kell fejleszteni, kizárólag abba ölik a pénzt, pont hogy az alulról a második megye szívja meg legjobban, mint pl békés és csongrád. Na ez a két megye most kezd átmenni Nyíregyházába.

A legjobb lépés az lenne, ha pest csak FENNTARTÁSRA kapna pénzt, minden más lóvét pedig ELOSZTVA (szükség szerint) a többi megye között. Így nem csak Szabolcs megye kapna, hanem békés is pl.

2014. aug. 29. 13:59
 17/17 anonim válasza:

Kedves 16-os!

A kérdező és a válaszadók se a munkahelyekre tértek ki, hanem a vidéki infrastruktúrára. A válaszomban kizárólag erről írtam le a tapasztalatomat, semmi többet. Igen, igazad van, itt nincs sok munkahely. A többi megyéről nem tudok igazán nyilatkozni, de nem kérdőjelezem meg, biztos igazat írsz.

2014. aug. 29. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!