Azokban az országokban, ahol a kétkezi "aljamunkát" a bevándorlók végzik, mivel foglalkoznak a helyiek?
"Így van. Véleményed szerint. Sajna a gyakorlat nem téged igazol. Jellemzően az emberek a semmire mennek ki itthonról."
Miért? Mi a gyakorlat szerinted? Szerinted mindenki takarít, mosogat? Közel sem! Közvetlen ismerősi körömben 35 ember van, közülük senki nem végez ilyen munkát, és egyikük sem minimálbért keres. Van köztünk IT-s, pénzügyes, orvos, ápoló, vállalkozó, stb. Van persze elég sok, aki itt sem viszi sokra, de aki valóban tud valamit, az itt többet elér, mint otthon bármikor!
A szokásos, idióta, tudatlanságból fakadó nézet. Aki még sosem élt Angliában, azt a sztereotípiát vallja, hogy minden magyar mosogat és pizzafutár. Ez nincs így. Ha értesz a dologhoz, nem vagy lusta, hajlandó vagy tanulni és a nyelv is megy, szinte mindent elérhetsz. EGy munkaadónak édes mindegy, hogy honnan jöttél, ha becsületesen elvégzed a munkádat. Az angolok hozzá vannak szokva az idegenekhez, századok óta itt élnek velük.
Persze van egy réteg, aki itt is ugyanazt az életet akarja élni, mint otthon. Ha már annyit keres, hogy meglegyen, nem hajt tovább. Aztán megpróbálkoznak a "betelefonálok, mert beteg a kutyám" szöveggel is, aztán ha 2 elbeszélgetés után repül, akkor a bunkó angol a bunkó. Összefoglalva: itt dolgozni kell, tanulni kell, igyekezni kell, s ennek megvan az eredménye. Én itt 3 havi megtakarításból vettem egy pont olyan kocsit kápéra, amire otthon régen 5 év hitelt vettem fel+önrész.
Javaslom, hogy olyan írjon ide válaszokat, akinek van tapasztalata. Aki a fotelból fikázik és okoskodik, az olyan is.
Ülnek otthon a szakadt melegítőjükben, isszák a sört és nézik az East Enders meg olvassák a Sunt. Plusz várják a heti benefitet.
Általánosítás, de aki ismerős Angliában tudja. Rengeteg lecsúszott ember van ott is, aki tenni semmit nem hajlandó a saját életéért, dolgozni meg főleg nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!