Milyen lenne egy autonóm Székelyföld?
Figyelt kérdés
Milyen lenne a parlamentje (pl. hány tagja lenne, hol lenne a székhelye)? Lenne saját elnöke, miniszterelnöke, bíróságai, saját pénze? És milyen pártok indulnának a tartományi választásokon?2014. aug. 10. 20:00
1/8 anonim válasza:
Az hogy lenne autonómiája nem azt jelenti hogy teljesen független lenne.
2/8 anonim válasza:
hm...nem tudom csak arra a kérdésre, hogy "milyen pártok". Szerintem (ez vélemény, ha valaki nem így gondolja, akkor ne pontozzon le) CSAK (!!!) Székelye. Úgy értve tiszta vérűek.
3/8 anonim válasza:
Tartományi elnöke lenne, pénze nem, a bíróságokat igaz, ők irányítanák, de szinte teljesen a román mintára.
4/8 anonim válasza:
2-es vagyok. Lepontoztak, pedig mondtam, hogy a véleményeket tisztelni kell.
Légyszíves aki lepontozott az indokolja meg, hogy miért!
5/8 A kérdező kommentje:
Talán, mert értelmetlenséget írsz. Székelyföldön értelemszerűen székely pártok lennének, ahogy például Katalóniában sem például a spanyol soviniszta nemzetiségellenes párt nyeri meg a választást 100%-os többséggel. Plusz, a székelyeket tartod tiszta vérűnek? Gondolom, ezzel a magyar hazafiságra utalsz. Azt értem, hogy a székelyeket magyar hazafiaknak tartod, de véleményed szerint az összes többi, kb. 14,5 millió magyart nem tartod igazi magyarnak? Vannak hazaárulóink minden bizonnyal, de ne általánosíts! Vannak Hargita, Kovászna és Maros megyéken kívül is igaz magyarok, azaz igaz vérűek, ahogy te fogalmaztál.
2014. aug. 11. 13:37
6/8 A kérdező kommentje:
"Az hogy lenne autonómiája nem azt jelenti hogy teljesen független lenne."
Szerintem te nem tudod, mit jelent az autonómia. Tehát azt mondod, hogy nem lenne Székelyföldnek elnöke, miniszterelnöke, bírósága, parlamentje?
2014. aug. 11. 13:39
7/8 anonim válasza:
Oké, de megírtam, hogy "vélemény"-em (bár, ezt a szót nem ismerhetitek) van. -.-
8/8 A kérdező kommentje:
Nekem is van véleményem, megosztom veled: az 50%-os hasznosság alattiak válaszát nem szoktam figyelembe venni. Ez az én véleményem, ahogy neked is van véleményed, amit megosztottál, ezért én is bátorkodtam megosztani.
2014. aug. 12. 08:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!