Kedves Izrael-ellenzők! Ha a közel-keletre kéne költöznötök vajon hova mennétek? Csak nem Izraelbe, a közel-kelet egyetlen demokráciájába, európai szemmel tűrhető életszínvonalú országába?
Itt a link, ha valaki más is kedvet kap:
32-nek
Azért sok az antiszemita mert nincs kedvük egy olyan országba menni ahol elég nagy az esély rá hogy lelőhetnek, eltalál egy rakéta, elrabolhatnak, megkínozhatnak, felrobbantanak és úgy kell élni hogy szinte a vaskupolára van bízva az életük?
Kösz, de nekem ilyen helyre eszembe se jutna menni. Kicsit keletebbre ott vannak az Emirátusok, Qatar, Bahrain. Ezek milliószor jobb helyek.
Félreértés ne essék. Nem csak Izraelre gondoltam, hanem a közvetlen szomszédaira és a határ menti részekre is.
Számomra nem kérdés, mivel zsdó vok.
Igaz, nem is ellenzem Izraelt, sõt. :)
"semmit sem költenek tudományos kutatásokra"
Asszem, ez túlzás. Ha nem is arányosan, de költenek.
+++++++++
A youtube-ozók nem veszik észre, hogy ezk olyanok, mint egykor rákosi választási plakátjai? Ja, persze, egy újszülöttnek minden vicc új ... :D
+++++++++
HakapesziM
"aligha mehetnék, ha akarnék is."
Áltlában bárki mehet. Kivétlek:
Ha leprás, pestises, stb vagy, tehát EGÉSZSÉGÜGYI VESZÉLYT jelentesz, akkor tleg nem.
Ha nyíltan Izrael ellensége vagy, merényleteket tervezel, esetleg már hajtotál is végre, tehát BIZTONSÁGI VESZÉLYT jelentesz, akkor sem.
Ha ezek nem állnak fenn, akkor igen.
+++++++++
"nem vagyok zsidó, így Izraelben nem telepedhetnék le."
De, ugyanolyan feltételekkel, mint Magyarországon, aki nem mayar. ( Vagy a legtöbb nyugati országban a nem a nemzethez tartozó bevándorló. )
"odáig alacsonyodni a szomszédokkal"
+++++++++
Hogy visszalõnek? Tényleg. Egy zsidónak nem szabad, hagynia kell, hogy meggyilkolják. Ez a tisztesség. Úgye?
+++++++++
"ha öngyilkos akarok lenni"
ehhez nem kell kiállnod a fõtérre, se horogkereszt, elég, ha Gáza közelében sétálsz és nem figyelsz a szirénára ...
" "Vajon a többi ország a környéken miért nincs Izrael szintjén"-nézd meg a természeti adottságokat. "
Hát, igen. Izrael természeti adottsági kiválók. Különösen a Negev ... És az is jó, hogy nincs különösebb olajkincs, mint az arab országokban, legalább nem lesz minden olakos ...
+++++++++
"Olvassál csak utána Iránnak! Milyen színvonalú egyetemei,kutatási,fejlesztési programjai stb.stb....vannak. "
Ja, katonai célra.
"Saját fejlesztésű drónja van stb..."
Aha, lekopálták a ruszki cuccal becserkészett ami drónt.
"A fiatalok bulizhatnak ihatnak akár mi"
Azé ha arra jársz, nem javaslom, h ezt nagyon erõltesd ...
"Izrael katona állam,ám majdnem minden fegyvere más által lopott technikára épült"
Ühün, mások által lopott. Azért ez túlzás, igaz a drónok fejlesztését Izrael kezdte, onnan vették át az amik, oroszok, de nem lopták, rendes kooperáció. Ugyanígy a "Vaskupola" - ezt csak az amik.
"hogy mennyi kárpótlást és kártérítést kapott és kap is a mai napig. "
Ami összesen is még mindig jóval kevesebb, mint amennyit annak idején a zsidóktól elraboltak, mielõtt, vagy miután meggyilkolták õket.
( MEGINT egy enm zsidó, sõt zsidógyûlölõ hozta szóba a náci népirtást. )
+++++++++
"még nem voltam katonaállamban. Észak-Korea pedig elég messze van. "
Azé "apró" túlzás Izraelt Észak-Koreával együtt emlegetni.
( Én voltam ott és három hét alatt egyáltalán nem vettem észre, hogy katona állam lenne. De egyáltalán nem beszéllek rá, sõt. Mert a zavarosfejûeknek ott tleg nehéz. Bár a legtöbben beszélnek angolul, de szintén a legtöbben normálisak és a másikat is annak nézik. Így nehezen kapnál számodra megfelelõ felvilágosítást. )
+++++++++
"még önellátó sem tudna lenni az ENSZ-től folyamatosan érkező milliárdok nélkül."
Tévedés. Ahogy Magyarország is megvan, noha szintén minimálisak a természeti erőforrásai. Izrael a hi-tec fejlesztéseit tudja eladni és abból megveszi, amire szüksége van.
"katonaállam, mégpedig az agresszív fajtából"
NEM IGAZ. Nincs semmifele területi követelése. Csak békében akar élni.
"a kavicsokat dobáló palesztin kisgyerekek ellen"
Illetve inkább a grad és fajr rakétákat lövöldözõ, terroralagóton diverzáló ( Irán, stb által ) álig felfegyverzett terroristák ellen.
+++++++++
"Izraelben 5millió addig az USAban 8 millió zsidó van"
Tévedés, az USAban jóval kevesebb, mint 5 millió zsidó van, már egy ideje Izrael az az ország, ahol a legtöbb zsidó él. Nem aránylag, hanem összesen.
+++++++++
"miért kell az araboknál az olajra fogni a pénzt ... nagyok sok befektetéseik vannak Európában"
Máshol is, de az is az olajból lett. Persze ma már "önjáró".
+++++++++
"Izrael gazdasága már rég összeomlott volna"
Röviden: marhaság.
+++++++++
# 21/36 Időpont tegnap 15:03
Úgy zagyvaság, ahogy van.
+++++++++
"én csak kevés antiszemitát látok"
Mert Te is az vagy, de ez szíved joga, amíg nem rágalmazol, nem erõszakoskodsz és nem bíztatsz másokat ilyesnire.
+++++++++
"Azért sok az antiszemita mert nincs kedvük egy olyan országba menni ahol elég nagy az esély rá hogy lelőhetnek, eltalál egy rakéta, elrabolhatnak, megkínozhatnak, felrobbantanak és úgy kell élni hogy szinte a vaskupolára van bízva az életük? "
Ha ezzel indokolták volna, nem mondanám, ahogy rád sem mondom. De amivel indokolták, amiket állítottak Izraelrõl ezen kívüjl, az bizony elõítéletes, zsigeri zsidógyûlölet a javából.
Mellesleg a terroristák egyik célja pont az, hogy: elríasszák a turistákat, hogy ezzel is gyengítsék Izraelt, mivel Izrael bevételeiben elég jelentõs a túrizmes. Persze, nem olyankor, amikor lövöldöznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!