Hogyan lehetne rehabilitálni Detroit lepattant negyedeit?
1.Kivarni (elfogynak az eröszakos bünözök,drogosok,hajléktalanok ezekben a negyedekben.
2.Eröszakkal, rendörökkel megtisztítani ezeket a helyeket.
körözött szemelyek letartoztatasa,drogosok haklektalanok kitelepitese mint pl nalunk Miskolcon ciganytelep felszamolasa.
3.Lehetoleg tomeges munkahelyteremtes,es ezekben a negyedekben elo keves normalis ember ujra dolgozik fizet adot visszakapcsoljak a kozvilagitast stb.Fokozott rendori jelenlet hogy visszaszoruljon a bunozes, ezaltal elkepzelheto hogy ujra birtokba veszik az ujonnan munkat kapo emberek ezeket a most jelenleg nagyon olcso telkeket\hazakat.
Detroit évek óta ilyen, öntöttek már bele pénzt, de nem sok látszatja van.
Magyarországon leginkább Ózdhoz lehetne hasonlítani.
A másik, hogy Detroit fekete többségű lett...Az USA-ban a magasabb osztálybeliek a fehérek, ők meg nem költöznek ilyen környékekre.
#1Koszonom a valaszt( am pont ott szulettem):D
Igen hallottam hogy a lakossag 80% fekete lett, a varos lakossaga 1\3 ra csokkent.A feherek java resze elment.
Nagyon sajnalom ezt a varost egy igazi gyongyszem volt..
Van egy haverom hivott Detroitba ö ott lakik es meg a keves kozeposztalybelihez tartozik akik atveszeltek a leepitest stb. Erdekes lehet ott elni.. Ahol lakik onnan par kilometer es jon a getto\gettok.Tervezem a meglatogatasat de nemtom hogy megtamadnak e minket,remelem ha elkeruljuk a cinkes reszeket nem apritanak fel a feketek!:))
Szerinted elkepzelheto hogy megszunjon a rendorseg teljesen ezeken a reszeken? Olvastam hogy lesznek reszek ahol mar soha nem fog rendor jarorozni.Ez brutal..Nincs ado fizetve eleg erre hivatkoznak..
Kívánom neked, hogy egyszer élőben is lásd Detroitot és a belvárosát, vagy sétálgass az utcáin.
Ez azért is jó lenne, hogy ne amolyan sztoikus filozófus módjára elmélkedj valamiről, hanem hogy átérezd a dolgok két oldalát, amikről fogalmad sincs.
Egyrészt láthatnád azt a fajta megújulást, amivel egy valóban modern belvárost, illetve várost hoznak létre Detroitban élhető terekkel, normális központtal, rekreációs övezetekkel.
A másik dolog az lenne, hogy menj el más amrikai városokba is, és meglátod, a gettósodás nem detroit-specifikus kérdés, ott van mindenütt, ahol szegények vannak, és a társadalom nem sok szolidaritást nyújt.
Szóval hajrá, indulj neki a világnak, ne csak filozofálj :)
Én azt az elvet követem, hogy ami nem megy, nem kell erőltetni. Detroit egyes városrészeire a majdnem teljes elnéptelenedés jellemző, miután a város iparának nagy része megszűnt. Ezt aligha lehetne mesterségesen visszatornázni, pláne nem rövid idő alatt.
Én azt mondanám, hogy a legnéptelenebb negyedekről költöztessék ki a kevés ottmaradt lakost (ha egyáltalán van olyan), és dózerolják le, kész. Takarítsák el a romokat (a nagy részük így is rom már), ültessenek igénytelen, gyorsan növő fákat. Ha később történik valami pozitív, még mindig újra lehet építeni.
A belső részeket pedig fejlesszék, igyekezzenek tömbösíteni a várost. Meg kell érteni, hogy egy korszak elmúlt, egy érának vége, és az új körülményekhez alkalmazkodni. A hetvenes évek óta a város lakossága megfeleződött, nincs értelme fenntartani egy kétszer annyi ember ellátására érdemes területet.
Sehogy sem lehet, hanem inkább dózerolni kellene vagy még jobb lenne napalmot dobni rá.
A nagyváros nem embernek való hely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!