Miért van az, hogy Romániában olyan természetes része az életnek a vallás, mint a légzés, nálunk és még nyugatabbra meg igyekeznek minél jobban elszeparálni, beskatulyázni?
Romániában ha mész a busszal és elmegy a busz egy templom előtt akkor az utasok keresztet vetnek.
Ha veszélyes dologra készül valaki, vagy veszélyes környékre kell mennie, iszik előtte egy korty szentelt vizet.
A balliberális! párt a parlamenti ülései előtt ördögűzést tart
Volt szó róla, hogy biológia órákon a teremtést is fogják tanítani.
Ilyen a kultúrájuk.
Nyugaton meg olyan, hogy lehetsz vallásos meg nem vallásos, nem az alapján ítélnek meg.
Nem, ott mindaz amiről beszélsz egyénfüggő.
Az embertől függ, hogy vallásosan él minden nap vagy nem.
Amire te gondolsz szerintem, hogy az állam és az egyház kettéválik. Nem szólnak bele egymás működésébe.
És szerintem ez tökéletesen helyén van.
Gondolj bele mi lenne, ha az állam azt mondja kötelező hetente egyszer templomba menni.
Vagy éppen megtiltja azt.
Vagy ha például az egyház választja a képviselőket.
Ennek a kettőnek mindenképpen külön kell működnie.
Az meg hogy ki mennyire vallásos vagy éppen miben hisz azt maga döntheti el.
És ez is helyén való.
Azért mert ortodox keresztények.
Minden ortodox keresztény országban ilyenek az emberek.Pedig Oroszországban,, Romániában is volt szocializmus, próbálták elnyomni.
Viszont, az ortodox keresztény országokban pont a szocializmus erősítette meg a vallást, összetartást adott nekik a sötét, véres diktatúrák időszakában.
Mellesleg Görögország nyugatinak számít, mégis a többség vallásos.
Egyetertek; de nem tudom, miert van igy. Sem tortenelmi, sem tarsadalmi okat nem latom, megis Europa legmelyebben vallasos nemzete. Ezt me'g 40 ev sotet kommunizmus sem befolyasolta.
8# Egyes országokban épp, hogy megerősítette a kommunizmus vallást.
A térképen jól látszik, hogy Lengyelországban is.
Jo, de miert?
Lengyelorszag egyebkent romai katolikus, tehat az ortodox "teoria" nem ervenyes ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!