Mi is ez a rémhír a dollár július elsején bekövetkező összeomlásáról?
Felhomályosítanál kérlek a dolog mivoltáról? Rákerestem és dollár összeomlást legutoljára csak a szokásos protokoll alapján a távoli jövőre vetített a kazah államfő, de eddig semmi más. Főleg hogy a FACTA meg a IGA hogy jön a képbe. Rájuk kerestem és az IGA-ra a legrelevánsabb találat egy franchise rendszer, míg a FACTA-ra egy kettős adóztatást és a hitelkártyákkal való visszaélést tiltó szövetségi határozatot találtam.
Mindenesetre egy ország gazdaágát elég nehéz pár nap alatt ledönteni, bármekkora erők is álljanak a rendelkezésre, a világ legnagyobb egységes gazdaságát meg teljesen esélytelen.
A fed? A fed az okozója az egész válságnak.
https://www.youtube.com/watch?v=ZGLllz7tRmo
Egy kis felvilágosítás, hogy valójában miért van válság.
Angolul tudóknak:
snopes.com/politics/conspiracy/hr2847.asp
Ez alapján kérdeztem, ebben szerepel a FACTA szervezet is. Hosszú szócsatározások követik az erről szóló cikkeket és videókat, hogy ki mit lát bele.
A kérdés továbbra is az, hogy magyarul megfogalmazva mi ez a szituáció?
Nem hiszem, hogy összeomlana.
Vannak problémák, de az amerikaik nagy szerencséje, hogy nem létezik igazán konkurens valuta (ezt az amerikaiak is próbálják megakadályozni), ami hasonlóan stabil és likvid.
A pénz önmagában értéktelen, az értékét a mögötte lévő bizalom adja. Ez a bizalom még mindig Amerika iránt a legnagyobb a világban. Az euróövezet körüli bizonytalanságok, a kínai politikai helyzet és a horribilis japán államadósság miatt még mindig talán az USA és a dollár helyzete tűnik a legjobbnak (bár az euró is felzárkózóban van, nagyrészt a németeknek köszönhetően).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!