Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az argentinok társadalmilag...

Az argentinok társadalmilag sokkal liberálisabbak, mint a magyarok?

Figyelt kérdés

Éppen most olvastam Wikipédián a következő mondatot: "A survey taken at the time found that 70% of Argentines supported legalizing same-sex marriage." A felmérés után engedélyezték is Argentínában a melegházasságot.

Ha jól emlékszem, Magyarországon az emberek körülbelül 30%-a támogatná ezt.

Számomra azonban ez teljesen meglepő, hiszen például Magyarország korántsem olyan nagy katolikus múltú ország, mint Argentína, ennek ellenére az argentinok mégis ennyire liberális gondolkodásúak lennének?

2014. jún. 26. 14:55
 1/8 anonim ***** válasza:
90%
Igen azok. Én is csodálkoztam h sok dél-Amerikai országban liberális internacionalista kormány van, pedig úgy gondoltam h ez inkább nyugat európára jellemző, de ott se annyira.
2014. jún. 26. 15:14
 2/8 anonim ***** válasza:
79%

Statisztikákkal játszani lehet, szerintem az argentinok konzervatívabbak, mint társadalom.

De mondjuk Buenos Airesben meg Mexikóvárosban már legális az azonos neműek közötti házasság.

2014. jún. 26. 15:20
 3/8 anonim ***** válasza:
68%
Azért, mert Magyarországon a fasizmus és a kereszténykedés kéz a kézben jár, még nem törvényszerű mindenhol.
2014. jún. 26. 15:22
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha valahol volt vallásos alapú, a fasizmusra hajazó populista mozgalom, az pont Argentínában volt Peron alatt.
2014. jún. 26. 15:44
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem liberálisabbak, csak egyszerűen más a mentalitásuk.

Argentína olyan autokratikus ország, mint Oroszország.

2014. jún. 26. 16:36
 6/8 anonim ***** válasza:
68%

"Magyarország korántsem olyan nagy katolikus múltú ország, mint Argentína"

Mi van? :D Az amerikai földrészt 1492-ben fedezték fel, akkor Magyarország már 500 éve katolikus múltú volt.

2014. jún. 26. 16:52
 7/8 anonim ***** válasza:
Csak ezen a téren, a peronista társadalmi felfogásukhoz képest, a Fidesz a transzparencia és a szabad verseny védőszentje.
2014. jún. 26. 16:56
 8/8 A kérdező kommentje:

6-os: Ez valóban így van, ellenben a katolikus egyházat itthon több esemény is megrengette az idők folyamán, pl. a reformáció, vagy a kommunista időszak.

A Wikipédia szerint még napjainkban is, az argentinok 70%-a katolikus, míg a magyaroknak csupán 37,1%-ról mondható el.

2014. jún. 26. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!