Angliában még mindig vannak grófok, bárok, stb. vagyis nemesség. Milyen előjogokkal rendelkeznek ma?
Miből lehet megtudni, hogy az illető éppen (fő)nemes, illetve, mivel hallottam, hogy vannak (a királyi családtól független, tehát most nem az Essex grófja címre gondolok) bizonyos megyéknek / tartományoknak grófjai, bárói, hercegei, earljei, ezen mennyire formálisak, illetve mennyire valósak?
Az angol közogazgatás ilyen téren hogy működik, pl. a megyéket, amikhez tartozik pl. egy grófi cím, ki irányítja? A gróf, vagy más(ok)?
A közigazgatásban Angliában a nemesség szerepe elég light-os, többnyire inkább demokratikus vonásokat mutat a rendszer.
De én ezt személyesen annyira nem ismerem.
Viszont az angol monarchiáról van itt, egy részben történelmi cikk:
Arról, hogy a politika hogyan működik Angliában, itt olvashatsz:
Itt pedig a kormányzat felépítéséről:
Ami még szintén kapcsolódik:
Ezekben szerintem minden lényegeset megtalálsz a közigazgatásról, és arról, hogy a "nemességnek" itt milyen szerepe van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!